УПЛ 2022/23. 18 тур.
18 березня. 15:00. Рівне. Стадіон «Авангард»
Пряма трансляція – платформа Setanta OTT.
«Верес» (Рівне) – СК «Дніпро» 0:1 (0:1) 

Головний арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Судді на лінії: Денис Марченко, Руслан Єрмоленко (обидва з Чернігова)
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Спостерігач арбітражу: Олег Плужник (Харків)
Делегат УАФ: Микола Кузнецов (Хмельницький)

«Верес»: 47.Б.Когут (кап), 39.Балан, 95.Курко, 3.Вовченко, 2.Гагун, 15.Лебедко, 29.Кучеров (24.Шух, 69), 11.Дахновський (77.В.Шарай, 75), 25.С.Шарай (7.Блізніченко, 75), 17.Г.Пасіч, 89.Гайдучик (9.Шестаков,63).
Запасні: 2.Ющишин, 19.Хондак, 34.Тишинінов,  44.Поворознюк, 78.Коркодим.
Головний тренер: Юрій Вірт

«Дніпро-1»: 1.Рибак, 26.Каплієнко, 5.Сараіпй, 39.Сваток (кап), 42. Є.Пасіч (11.Підлепенець, 59), 10.Пеглоу, 23.Бланко (31.Танковський,77) 22.Рубчинський (29.Назаренко,86)  8.Піхальонок (25.І.Когут, 86), 34.Танчик (27.Хайнер,59), 7.Довбик.
Запасні: 93.Валеф, 12.Кінарейкін,  14.Федорів, 99.Гомес, 2.Кононов
Головний тренер: Олександр Кучер

Гол: Піхальонок (10, пас Бланко)

Попередження: Вірт (19), Шух (76), Пеглоу (80), Г.Пасіч (90+2), Сарапій (90+4).

Після поразки у матчі з «Динамо» тренерський штаб дніпрян провів ротацію складу на поєдинок проти «Вересу». У центр захисту замість Адамюка повернувся Сарапій, який відбув дискваліфікацію, а на правому фланзі оборони колишній рівнянин Євген Пасіч замінив Хайнера, вийшовши проти свого рідного брата Геннадія. Також відбулось дві перебудови у середній лінії – замість Бабенка і Гуцуляка з перших хвилин вийшли Рубчинський і Танчик.

Дніпряни зі стартовим свисток почали тиснути суперника і вже на першій хвилині зустрічі у карному майданчику господарів виникла пожежа, але «Верес» відбився. Перша ж спроба пробити у спортклубівців ледве не закінчилася взяттям воріт, але на шляху м’яча після пострілу Рубчинського опинився… його партнер Каплієнко. У підсумку дніпрянам вдався швидкий гол: під завісу стартової десятихвилинки Піхальонок віддав відмінний пас на хід на лівий фланг Бланко, а аргентинець повернув м’яч Олександру в район 11-метрової позначки, звідки дніпровська «вісімка» переконливо переграла Богдана Когута!

«Верес» вперше гостро відповів на 17-й хвилині матчу, коли після першого кутового у виконанні господарів Рибак кулаком вибив м’яч до лінії карного майданчику, звідки Дахновськй зльоту потужне пробив поруч з дев’яткою. Але то був епізод, перевагою продовжували володіти спортклубівці і в середині тайму цілком могли вже повести з різницею у два м’ячі, але голкіпер рівнян потягнув з нижнього кута удар головою Довбика, котрий замикав подачу з кутового від Піхальонка.

На 35-й хвилині Піхальонок вже міг оформити і дубль, коли бив з розвороту з лінії карного майданчику, але м’яч просвистів поруч із стійкою. А невдовзі Пеглоу обігрався із Довбиком і увірвався до штрафного майданчику суперника, але там затягнув з ударом і втратив хороший момент. З іншого боку непоганий момент був у Геннадія Пасіча, який замикав пас з флангу але не влучив у ворота. Також на останніх хвилинах першого тайму запам’яталися удари Бланко і Рубчинського, але їм переграти Когута не вдалося.

Другий тайм активніше почав «Верес» і на 47-й хвилині відмінний момент був у Шарая, який залишився сам на лінії штрафного майданчику, але його сильний удар був неточним. Невдовзі ще одна атака, тепер вже правим флангом, закінчилася потужним ударом Геннадія Пасіча над поперечиною.

Спортклубівці відвели гру від власних воріт, подали кілька кутових, намагалися досить високо зустрічати суперника, і навіть одного разу їм вдалося зробити перехоплення у чужому карному майданчику, проте довести справу до завершального удару все ніяк не вдавалося. Тільки на 74-й хвилині Довбику вдалося звільнитися від опіки після пасу Пеглоу у чужому карному майданчику, але з ударом Артема впорався Когут.

Щодо господарів, то після кількох дальніх ударів з якими спокійно впорався Рибак, рівняни по-справжньому гольовий момент створили на 79-й хвилині, коли голкіпер спортклубівців ногою зумів відбити удар Шестакова на кутовий. Непросто було воротарю дніпрян і після щільного удару Блізниченка, з яким Рибак переконливо впорався.

На 89-й хвилині Сарапій міг довести перевагу спортклубівців до двох м’ячів, але Едуард не влучив у ворота з близької відстані, замикаючі навіс Каплієнка. В останні хвилини зустрічі відчувалася шалена напруга, але спортклубівці не дали шансу супернику створити біля власних воріт бодай моменту, а фінальний свисток пролунав одразу після удару Довбика вище воріт – «Дніпро-1» здобуває першу перемогу в офіційному матчі у 2023 році!