СК «Дніпро-1» – «Маріуполь» – 1:3 (0:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 3-й тур. Придніпровськ. НТБ «Дніпро». 24 вересня.

Арбітр: Вероніка Васильченко (Словя’нськ). Асистенти арбітра: Анастасія Олійник (Кропивницький), Діана Олійник (Черкаси). Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Олексій Гордієнко (Дніпро).

Делегат УАФ – Олександр Косевич (Донецька обл.)

СК «Дніпро-1»: Рябовіл О. (Маліборська, 55), Пороходніченко (Мустафаєва, 66), Тельна, Синько, Крук (Іванова А., 66), Бєлік, Кумеда, Кузьмин, Аслаханова (Пшенична, 87), Куніна, Немец

Запасні: Рябовіл Є., Новосельна

Головний тренер: Олена Кудзієва

«Маріуполь»: Говорунова, Климчук, Квач, Лєбєдєва, Василюк, Кандаловська, Ткаченко, Дехтяр, Полухіна, Тихонова (Ткачук, 86), Щербаньова (Курдюк, 34, Куртиніна, 90+2)

Запасні: Анпілогова, Голованчук, Гордійчук, Худан

Головний тренер: Каріна Кулаковська

Голи: Ткаченко (15), Курдюк, 48, 59), Аслаханова (68)

Попередження: Пороходніченко (37), Бєлік (45), Ткаченко (62)

Матч жіночих команд «Дніпра-1» та «Маріуполя» став першою офіційною грою всеукраїнського рівня у нашому місті. Відбувся він не без складнощів: через серію повітряних тривог початок було відкладено більше ніж на годину. Але сама гра пройшла без пауз.

На жаль, така подія не була відзначена позитивним результатом. І нібито наші дівчата мали перевагу, володіли ініціативою й створювали моменти, але результативні помилки на останньому рубежі оборони допомогли суперницям здобути перемогу. Маріупольчанки реалізували майже всі моменти, що були створені біля воріт «Дніпра-1». У свою чергу, гостей декілька разів рятувала воротар, ще в деяких моментах спортклубівкам заважали невлучність та поспіх.

Після того, як господарки провели декілька небезпечних атак, рахунок на 15-й хвилині несподівано відкрила протилежна команда – м’яч після несильного удару головою Ткаченко влетів під поперечину. Це дозволило «Маріуполю» грати від оборони, і розрахунок на контратаки себе виправдав у другому таймі.

Дуже швидко після перерви рахунок було подвоєно. Захисниці «Дніпра-1» дуже легко дали пройти флангом суперниці, яка прострелила до воротарського майданчику, де Курдюк з метра переправила м’яч до сітки. Та ж Курдюк зробила на 59-й рахунок вже зовсім непристойним, вразивши порожні ворота.

Останні півгодини наша команда провела в атаках, намагаючись уникнути поразки. Надія замайоріла на 68-й хвилині після технічної підсічки у дальній кут Аслаханової. Але попри усі докладені зусилля, більше «Дніпру-1» забити не вдалося.

Наступний матч наша команда проведе за тиждень проти «Пантер» з Умані.