Завтра, 8 липня, о 19 годині за київським часом футболісти СК «Дніпро-1» розпочнуть свій перший спаринг на літніх зборах у Словенії. Суперником спортклубівців стане тамтешня команда «Чарда». Відеозапис всього матчу буде опублікований на нашому сайті вже по завершенні гри.

НК «Чарда» з міста Мартьянці (Nogometni klub Čarda Martjanci) був заснований у 1972 році. В основному клуб баражує на межі третього і четвертого за силою словенських дивізіонів.

Кращим досягненням клубу в історії є 1 місце у третій лізі (аналог нашої Другої ліги) в сезоні 2002/03, але клуб не пішов на підвищення і вже наступного року замкнув турнірну таблицю дивізіону, вибувши до четвертої ліги.

У сезоні 2007/08 «Чарда» стала переможцем четвертого дивізіону і наступні 10 років клуб знову провів у третій лізі, де кращим досягненням було 3 місце у чемпіонаті 2010/11. За підсумками сезону 2017/18 «Чарда» посіла 12 місце і вчергове вибула у четвертий дивізіон, який є регіональною лігою (Pomurska League), де клуб і виступає четвертий рік поспіль. У минулому чемпіонаті (2021/22) «Чарда» посіла там 4 місце.

Цього літа команда провела кілька товариських матчів із досить відомими клубами, але поступалася у них з великими рахунками: 8 червня «Чарда» програла угорському «Ференцварошу» 0:8, а за три дні словенському «Марібору» 0:5.

Відзначимо, що це перший випадок, коли суперником спортклубівців у товариському матчі стане представник Словенії.