Чемпіонат U-21. 6 тур.
30 серпня. 16.00. Дніпро. НТБ «Дніпро».

СК «Дніпро-1» — ФК «Колос» (Ковалівка) 1:1 (0:0)

Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград)
Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Сергій Лисенчук (Київ)

«Дніпро-1»: 81. Бабічин, 27. Заєць, 14. Зайков (кап), 3. Нечистенко, 4. Кулініч (25. Сорока,81), 7. Литвиненко, 17. Карповський (87.Волинець,46), 9. Шинкаренко (19.Домарацький,79), 77. Сабатіні (11.Соловйов,46), 8. Бєляєв, 23. Кузін (89. Крилов,58)
Запасні: 1. Хома, 20. Хижняк.
Головний тренер: Олександр Поклонський

«Колос»: 22. Котовий, 3. Альянов, 23. Шакун, 17. Чушенко (кап), 18. Кірик (14.Малишкін,87), 6. Рожко, 5. Кошляк, 95. Сорокін (7.Ахмедзаде,46), 69. Шамич (11.Хучбаров,69), 77. Федоров (24.Осипенко,64), 10. Гида (21. Шевченко, 69).
Запасні: 25. Клімов, 33. Цикало
Головний тренер: Андрій Костенко

Голи: Бєляєв (90), Ахмедзаде (90+3)

Попередження: Рожко (18), Карповський(35) Кошляк (38), Шамич (65), Соловйов (79), Бєляєв (90+2)

Початок гри був за гостями, які створили кілька перспективних моментів у стартові 6 хвилин. Спочатку Федоров пробив вище поперечини після розіграшу кутового, а невдовзі Бабічин виграв ближній бій у Шамича. Господарі повели пристрілку на 9-й хвилині, коли до м’яча міцно приклався Литвиненко, але сфера пролетіла трохи вище поперечини. Ну, а перший по-справжньому гольовий момент дніпряни втратили після удару головою Шинкаренка, якого відмінним пасом перед воротами знайшов Кулініч, проте і тут нашому гравцеві бракувало влучності. На 21-й хвилині арбітр зустрічі не побачив, здавалося? відвертого фолу на Кузіні у штрафному майданчику «Колосу», після чого гості провели контратаку і ледве не відкрили рахунок – Шамич не влучив у ворота з вигідної позиції. До завершення першого тайму господарі втратили дві чудові нагоди вийти вперед – нажаль, удари Карповського і Сабатіні зі, здавалося, вбивчих позицій були неточними.

Вже на старті другого тайму команди обмінялися дуже небезпечними випадами. Спочатку форвард гостей Ахмедзаде, який тільки вийшов на поле у перерві, втік від захисників, і тільки майстерність Бабічина врятувала господарів від неприємностей. На це дніпряни відповіли кутовим у виконанні Литвиненка, і ударом головою Зайкова, але капітан СК «Дніпро-1» не влучив у ворота з кількох метрів. Невдовзі вже Волинець бив головою у нижній кут, і тепер гостей врятував Котовий, який у стрибку потягнув удар з нижнього кута.

Дніпряни продовжили володіти ігровою перевагою, багато володіли м’ячем, отримали право на десяток кутових, але довести цю перевагу до логічного завершення ніяк не вдавалося. Гості контратакували рідко, але на 74-й хвилині Бабічину довелося рятувати команду після гострого випаду лівим флангом. У свою чергу рефері матчу мав другу підставу у матчі призначити пенальті у ворота гостей, коли після удару Соловйова м’яч влучив у руку захиснику, але свисток знову промовчав. Той же Соловйов ще раз прикладався до м’яча після розіграшу чергового кутового, але тут вже голкіпер зреагував на постріл дніпрянина.

Господарі, маючи суттєву ігрову перевагу, в кінці зустрічі могли і пропустити, коли колишній спортклубівець Хучбаров у продовж хвилини мав два шанси забивати, але у першому випадку Каміль пробив з кількох метрів від воріт дуже неточно, а у другому дніпрян знову врятував Бабічин, який ліквідував вихід колишнього одноклубника сам на сам.

Коли вже завершувалася 90-та хвилина гри, господарі таки зуміли пробити захист суперника: після тривалої атаки і кількох ударів м’яч відскочив до Бєляєва, який спрямував сферу у сітку -1:0! Проте відсвяткувати перемогу дніпрянам не вдалося. На третій компенсованій арбітром хвилині форвард гостей Ахмедзаде за допомогою рикошету змусив спортклубівців дістати м’яч з сітки власних воріт. Отже, нічия, в якій молодіжка СК «Дніпро-1» втратила перемогу за лічені секунди до фінального свистка.

Пресслужба СК «Дніпро-1»