СК Дніпро-1 – Шахтар – 0:3 (0:3)

Чемпіонат юнацьких команд. 14-й тур. Львів. НТБ «Рух». 5 грудня. 11:00. 0 градусів.

Арбітр: Артем Артеменко (Миколаїв). Асистенти арбітра: Ірина Чайка (Львівська область), Марта Звержинська (Чернівці). Четвертий арбітр: Тарас Козак (Львівська область)

Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський (Львів)

СК «Дніпро-1»: Кінарейкін, Кожушко, Терещенко (Дикий, 87), Гаража, Жданов, Лебедєв, Гаджиєв, Леонардо (Янко, 78), Бабешко (Марченко, 67), Кравченко (Щекотилін М, 67), Шолупець

Запасні: Долгий, Свистун, Цимбал

Головний тренер – Геннадій Щекотилін

«Шахтар»: Барченко, Дрозд (Савін, 78), Роспутько, Савченко, Булеза, Лосенко (Яновіч, 46), Ющенко (Бундаш, 65), Хромей, Погорілий, Сігеєв (Сметана, 46), Пушкарьов (Цуканов, 65)

Запасні: Набит, Чуйко, Башмарін, Бац, Ломага

Головний тренер – Оскар Ратулутра

Голи: Ющенко (18), Пушкарьов (30), Сігеєв (33)

Попередження: Шолупець (6)

Через перенесення матчу 14-го туру саме юнаки «Дніпра-1» завершували офіційний футбольний рік для нашого клубу. На жаль, команді Геннадія Щекотиліна не вдалося завоювати бодай очко перед зимовою паузою, хоча за змістом гри не все було так погано, як може здатися на перший погляд на рахунок.

У дебюті спортклубівці доволі вдало розбивали пресинг «Шахтаря» та виходили з оборони через короткий та середній пас. Підготовка атак їм вдавалася, а от із виходом на ударні позиції були значні проблеми – недарма все ж таки у донецьких футболістів найбільш надійний захист у лізі. Вихід Шолупця на воротаря на 6-й хвилині із невдалою спробою заробити пенальті та небезпечний постріл зі штрафного Лебедєва – це, за великим рахунком, уся гострота, що була створена біля воріт Барченка. Так, були передачі з глибини, з флангів, але завершення вони не мали.

«Шахтар» забив ледь не з першого створеного момента: Ющенко головою ударом у дальній кут замкнув подачу. А згодом «гірникам» вдалися два поспіль голи, які вбили інтригу у матчі. Пушкарьов відзначився ударом з центральної зони після легкого проходу партнера правим флангом, а Сігеєв влучно пробив низом від лівого кута воротарського майданчика.

У другому таймі в складі нашої команди відзначитися міг той таки Лебедєв, але його постріл відбив голкіпер. Поступившись, юнаки «Дніпра-1» завершили перше коло (із відкладеним матчем проти «Олександрії») на 10-й позиції.