СК «Дніпро-1» – «Олександрія» – 0:0

Чемпіонат юнацьких команд. 1-й тур. Львів. «Сокіл». 11 квітня. 13:00

Арбітр — Артем Трач (Тернопіль), асистенти арбітра — Марта Писарюк (Чернівці), Марія Маринець (Житомир). Четвертий арбітр — Тарас Козак (Львівська обл.).

Спостерігач арбітражу — Андрій Шандор (Львів)

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Свистун – к, Авраменко, Терещенко, Варжау, Єршов (Марченко, 82) Мельниченко, Леонардо (Раско, 82), Гаджиєв, Жданов, Шолупець (Ківінда, 72)

Запасні: Макаренко, Джасім, Гаража, Баденко

Головний тренер – Імад Ашур

«Олександрія»: Таран, Чубатий, Капустян, Західний, Романенко, Ващенко, Матюшенко – к, Радченко (Кайда, 73), Базаєв (Гунічев, 54), Давиденко (Шаповалов, 73), Шостак (Андрейчук, 64)

Запасні: Мінчев, Гарькавенко, Бойко, Черненко, Комишан,

Головний тренер – Віктор Біцюра

Попередження: Леонардо (18), Матюшенко (42), Кайда (77)

Унікальний випадок: «Дніпро-1» та «Олександрія» в обох чемпіонатах матчі другого кола зіграли раніше, ніж першого. Прогалину ще з першого туру сьогодні заповнили юнаки. Трохи більше місяця тому матч між цими суперниками в Олександрії завершився мінімальною перемогою наших хлопців.

Тоді спортклубівці продемонстрували якісну гру, основану на пресингу та інтенсивному русі. Не відступили вони від свого стилю і зараз, але й гості намагалися не поступатися у динаміці. «Дніпро-1», який лишився без дискваліфікованих Хана та Рустамова, у першому таймі здебільшого мав територіальну перевагу, але щільна гра олександрійців у середині поля не давала змоги вільно розвивати атаки.

Можливо, сценарій був би іншим, якби вдалося відкрити рахунок на 7-й хвилині, коли спочатку був створений небезпечний момент після вдалого відбору на чужій половині поля, а потім одразу після подачі кутового Гаджиєв пробив низом поруч з дальньою стійкою. Після цього наступного шансу довелося чекати до 30-ї хвилини. Цього разу атака зародилася на правому фланзі, де класний прохід здійснив Жданов. На жаль, його простріл партнери не замкнули.

А ось десятихвилинка перед перервою залишилась за «Олександрією». На 37-й хвилині Авраменко дозволив себе обікрасти на куту штрафного майданчика – удар завершився кутовим. Згодом вихід Давиденка зліва ліквідував Крапивцов. А вже у компенсований час Шостак вийшов на ударну позицію, прибравши захисника, але знову наш голкіпер обрав вірну позицію та намертво упіймав м’яч після удару.

Ледь розпочався другий тайм, як супермомент втратив Жданов, який опинився з м’ячем метрах в 15-ти від воріт. Удар без спротиву пройшов вище. Цей епізод став ніби зачином для потужної серії атак: наша команда діяла дуже активно й гостро. Як-то кажуть, підходів до чужого штрафного було багато. Передачі, простріли, стандарти – тиск створювався, а ось моментів не було.

За рівного рахунку остання десятихвилинка вийшла дуже напруженою. Кожен шанс, кожна помилка мала б вирішальне значення. Долю матчу міг вирішити Ківінда, але на останніх секундах він пробив повз ворота, упіймавши відскок майже на лінії воротарського… Рахунок так і залишився 0:0.