СК «Дніпро-1» – «Верес» – 5:0 (1:0)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. Другий етап. 4-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро-1». 18 квітня. 12:00.

Арбітриня — Людмила Тельбух (Дніпро), асистентки арбітрині — Анастасія Резнік, Єлизавета Настусенко (обидві – Київська область). Четвертий арбітр — Ростислав Дубина (Дніпро)

Спостерігач арбітражу — Микола Зайцев (Нікополь)

Делегат УАФ — Олег Базай (Запоріжжя)

СК «Дніпро-1»: 31. Маліборська, 26.Аілінкій, 7.Синько, 21.Пороходніченко, 8.Борисюк, 10.Аслаханова, 2.Левицька – к, 71.Тюхтій (5.Вакуленко, 19, 22.Логвінова, 65), 17.Рудь (9.Бєлік, 46, 99.Серемчук, 78), 91.Тараканова, 20.Крючкова (11.Новосельська, 78)

Запасні: 13.Свинаренко, 24.Гайдай, 29.Балашко, , 25.Степанченко

Головна тренерка: Олена Кудзієва

«Верес»: 1.Луцюк (32.Снігур, 84), 5.Баліна – к, 20.Розлуцька, 4.Котовець, 7.Навроцька (9.Мазурець, 46), 8.Городецька (6.Ювковецька, 84), 11.Забитівська, 17.Ляхович, 13.Веремейчук, 25.Нездюр, 19.Боротюк (77.Руда, 63)

Запасні: 3.Шелест, 39.Сухоряба

Головна тренерка: Олена Руда

Гол: Левицька (9, пен), Тараканова (73, 76, 80), Новосельська (90+2)

Попередження: Баліна (15), Серемчук (83)

Вилучення: Баліна (70, друге попередження)

Матч жіночих команд відкрив своєрідну трилогію протистояння «Дніпра-1» та «Вереса» на цьому тижні. За календарями чемпіонатів співпало так, що ці клуби зустрічаються і в жіночій, і в чоловічій першості.

Олена Кудзієва після поразки в минулому турі обійшлася однією заміною у стартовому складі. Номінально замість Вакуленко вийшла Крючкова, але це спричинило декілька перестановок. На позицію Анастасії на лівому фланзі півзахисту знову перемістилася Тюхтій, а в атаці Тараканова з глибини підтримувала Крючкову.

Саме ця пара і була в епіцентрі найгостріших подій дебюту. Спочатку після подачі Тараканової Крючкова завдала удару головою, а за декілька хвилин після прострілу низом від тієї ж Тараканової Крючкову відверто штовхнули у спину. Справедливий пенальті реалізувала Левицька, яка забиває вже в четвертому матчі поспіль.

Половина тайму минула за беззаперечної переваги «Дніпра-1», який провів ще декілька небезпечних атак. Єдине, що засмутило – травма Тюхтій, якої вона зазнала внаслідок брутального удару у гомілкостоп від Баліної. Забігаючи наперед, зауважимо, що й Вакуленко, яка вийшла на заміну, постраждала від грубощів гравчинь «Вереса» та матч не дограла.

Футболістки «Вереса» переходили середину поля лише епізодично, але одна з їхніх контратаку ледь не стала результативною на 26-й хвилині, коли м’яч влучив у хрестовину після удару із середньої дистанції. Ближче до перерви гра дещо заспокоїлася, але в другому таймі гравчині «Дніпра-1» знову перейшли до рішучих атак. Гострий прохід здійснила Тараканова, небезпечного удару низом у кут завдала Левицька, а Крючкова непогано била головою. У більшості моментів свою команду рятувала голкіперка «Вереса» Луцюк.

На 70-й хвилині черга проявити себе настала Маліборській, яка у стрибку потягнула м’яч з дев’ятки. А решту часу господарки провели у більшості, яку швидко втілили у голи. Левицька та Пороходніченко класними передачами виводили Валентину Тараканову на рандеву з голкіперкою, і завдяки вправній реалізації цих виходів рахунок став великим. А Тараканова на цьому не зупинилася і оформила хет-трик чудовим ударом з району кута штрафного майданчика у дальню дев’ятку! На три голи у Валентини пішло менше десяти хвилин!

Завершальну частину зустрічі наша команда провела на хорошому куражі, гарно комбінуючи та атакуючи. І вже у компенсований час «Дніпру-1» вдалося ще збільшити рахунок. Логвінова зробила другий у матчі асист, простріливши уздовж лінії воротарського майданчика на Новосельську. Спортклубівки здобули заслужену перемогу.