У неділю, 19 липня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч заключного, 32-го туру УПЛ. Суперником спортклубівців стане полтавська «Ворскла». Гра відбудеться на «Дніпро-Арені» і розпочнеться о 17 годині. Нагадаємо, що матч відбудеться без вболівальників, а для представників ЗМІ потрібно пройти додаткову акредитацію. Пряма трансляція поєдинку на телеканалі УНІАН, а також гру можна буде подивитися на нашому сайті.
Футбольний клуб «Ворскла», заснований 5 січня 1955 року — старожил українського елітного дивізіону. У радянські часи команда під назвами «Колгоспник», «Колос», «Сільбуд», «Будівельник», а своє теперішнє ім’я отримала у 1984 році. У 1956 році команда виборола Кубок УРСР серед КФК, після чого чимало сезоні провела на рівні класу «Б» та другої ліги чемпіонату СРСР. За підсумками 1991 року «Ворскла» відправилася до першої ліги чемпіонату України, де провела п’ять сезонів. Набравши в сезоні 1995/96 років рекордну кількість очок (103), команда завоювала перше місце й вийшла до еліти, де одразу ж виборола «бронзу». Це ж досягнення клуб повторив у сезоні 2017/18. Головною ж звитягою полтавчан на національному рівні є виграш Кубка України у 2009 році, коли підопічні Миколи Павлова на «Дніпро-Арені» подолали 1:0 донецький «Шахтар», який за кілька днів до цього виборов Кубок УЄФА. У 2017 і 2019 роках «Ворскла» посідала сьоме місце в чемпіонатах УПЛ, стаючи кращою командою другої шістки, тим самим виборюючи «Кубок Престижу УПЛ». «Ворскла» неодноразово виступала у єврокубках, де двічі грала на рівні групового раунду Ліги Європи.
Відзначимо, що у складі дніпрян є два гравці, які свого часу не один сезон виступали за «Ворсклу» — це Сергій Кравченко і Олексій Чичиков. При цьому Кравченко і Чичиков брали участь у матчах Кубка України 2008/09 років, який закінчився тріумфально для полтавчан. Також за дублюючий склад «Ворскли» грав Сергій Логінов.
У поточному сезоні полтавчани дуже непогано виступили у Кубку країни, де «Ворскла» дійшла до фіналу і тільки у тривалій серії післяматчевих пенальті поступилися київському «Динамо». Щодо чемпіонату УПЛ, то тут полтавчани до передостаннього туру мали шанси на потрапляння до чільної вісімки, що надало б їм змогу взяти участь у стикових матчах за вихід у Лігу Європи, але після поразки від «Маріуполя» тепер у кращому випадку зможуть посісти тільки 9-те підсумкове місце (для цього їм потрібно перемогти на «Дніпро-Арені»).
У свою чергу, дніпряни вже забезпечили собі сьоме місце, незалежно від результату цього матчу, тому вони не тільки отримали право зустрітися в плей-оф з шостою командою УПЛ (це ковалівський «Колос»), а і перед сьогоднішнім матчем отримають свій черговий трофей – втішний Кубок кращій команді другої шістки Прем’єр -ліги.
«Дніпро-1» і «Ворскла» провели між собою три матчі у цьому чемпіонаті. В Полтаві на першому етапі поєдинок закінчився внічию 1:1 (на початку другого тайму на гол Олексія Чичикова господарі відповіли результативним ударом Юрія Коломойця), а на «Дніпро-Арені» перемогли господарі 1:0, за рахунок реалізованого пенальті Дмитром Коркішком на 80-й хвилині зустрічі. Вже на другому етапі «Ворскла» перемогла дніпрян на своєму полі 2:0 (Степанюк,18,48). Крім того весною минулого року команди грали у чвертьфіналі національного Кубка, і тоді, на «Дніпро-Арені», спортклубівці перемогли полтавчан 2:0 (голами відзначились Станіслав Куліш і Ігор Когут).
Також команди провели одразу три спаринги, два з них закінчились унічию — 4:4 (дніпряни відігралися, поступаючись після першого тайму 0:4) і 0:0, а ще одну зустріч рік тому на стадіоні «Ворскла» виграли спортклубівці 4:3 (хет-трик на рахунку Владислава Супряги, а ще один гол зі штрафного забив Сергій Булеца).
Через дискваліфікацію у завтрашньому матчі не візьму участь один гравець – полтавчанин Артем Челядін.
Матч судитиме бригада арбітрів на чолі з киянином Олексієм Деревинським. Він одного разу вже працював на матчі за участю спортклубівців, ще на рівні Першої ліги, коли дніпряни у гостях перемогли 2:0 «Балкани» (Зоря). У цій грі рефері показав три жовті картки підопічним Дмитра Михайленка і одну господарям.

Favbet Ліга. 32-й тур.
Пряма трансляція — телеканал УНІАН.
19 липня. 17.00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — «Ворскла» (Полтава)
Головний суддя: Олексій Деревинський (Київ)
Судді на лінії: Сергій Приступа, Євген Петраков (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Делегат УАФ \ Офіцер безпеки: Віктор Маслов (Дніпро)

Пресслужба СК «Дніпро-1»