У суботу, 31 серпня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 6-го туру FAVBET ЛІГИ, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть ковалівський «Колос». Початок зустрічі о 17 годині. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН.

«Колос» представляє селище Ковалівку Васильківського району Київської області. Клуб було засновано у 2012 році і на аматорському рівні він тричі вигравав чемпіонат Київщини, тричі був володарем Суперкубку області і одного разу переможцем Кубку Київської області. За три сезони (2012—1014 роки) в чемпіонаті Київщини «Колос» провів 82 календарні матчі (69 перемог, 4 нічиї, 9 поразок), співвідношення забитих і пропущених м’ячів — 264:49. У 2015 році «Колос» став бронзовим призером чемпіонату України серед аматорів після чого заявився до Другого дивізіону ПФЛ, в якому одразу ж став переможцем (сезон 2015/16). Далі протягом трьох сезонів ковалівці виступали у Першій лізі – двічі поспіль команда займала п’яте місце, а минулого року фінішувала на другій сходинці турнірної таблиці вслід за СК «Дніпро-1». Таким чином «Колос» отримав право на стикові матчі за перехід до УПЛ, і в цих поєдинках ковалівці були сильнішими за одеський «Чорноморець» (0:0- у гостях, 2:0 – на власному полі).

Дебютний сезон в Прем’єр-лізі «Колос» розпочав досить вдало, здобувши на старті дві перемоги над «Маріуполем» (2:1) і «Олімпіком» (1:0), але після цього команда поступилася «Зорі» (1:3), зіграла унічию з «Десною» (0:0), а у минулому турі з великим рахунком поступилася дома «Восрклі» (0:3). В результаті зараз «Колос» займає місце на межі першої шістки.

В тренерському штабі «Колосу» багато знайомих імен для дніпровських вболівальників – головний тренер команди Руслан Костишин і тренер воротарів В’ячеслав Кернозенко разом з керманичем СК «Дніпро-1» Дмитром Михайленком виступали у нульові роки за ФК «Дніпро». Не один рік працював у ФК «Дніпро» і тренер по фізичній підготовці «Колоса» – Костянтин Голуб. Зараз за «Колос» виступають колишні гравці спортклубівців – Олександр Мігунов та Каміль Хучбаров, а Олег Кожушко знаходиться у Ковалівці на умовах оренди. Крім того за команду виступають футболісти, які проходили «дніпровські університети» – Олег Ільїн, Денис Костишин, Арсентій Дорошенко.

У минулому сезоні СК «Дніпро-1» і «Колос» провели між собою два матчі на рівні Першої ліги: у Ковалівці було зафіксовано нічию 1:1 (на забитий м’яч Станіслава Куліша господарі відповіли у компенсований арбітром час голом Джемаля Кизилатеша), а на «Дніпро-Арені» спортклубівці здобули вольову перемогу 3:1 (рахунок відкрив Олег Ільїн, після чого дніпряни провели три голи – відзначились Сергій Логінов, Олександр Назаренко і Олексій Чичиков).

У завтрашньому матчі в складі дніпрян через дискваліфікації не візьмуть участь одразу два гравці – захисник Папа Гуйе та капітан команди Сергій Кравченко.

Судитиме гру бригада арбітрів на чолі із маріупольцем Юрієм Івановим. Він вже двічі обслуговував матчі за участю спортклубівців і в обох наша команда досягала успіху: спочатку дніпряни в дебютному матчі Першої ліги переграли у Винниках «Рух» — 3:1, а іншого разу підопічні Дмитра Михайленка на своєму полі подолали опір луцької «Волині» 2:1 в рамках 1/16 фіналу Кубка України. В цих матчах Юрій Іванов показав дві жовтих картки дніпрянам, а от їхні суперники отримали сім жовтих карток і одну червону.

FAVBET ЛІГА. 6 тур.
31 серпня. 17.00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
СК «Дніпро-1» – «Колос» (Ковалівка)
Головний суддя: Юрій Іванов (Маріуполь)
Судді на лінії: Сергій Приступа (Київ), Максим Чертоляс (Херсон)
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Суддівський наглядач: Ігор Ярменчук (Київ)
Делегат УАФ: Олександр Тюрін (Харків)

Пресслужба СК «Дніпро-1»