FAVBET ЛІГА. 21 тур.
Пряма трансляція – Футбол-1.
4 березня. 19:00. Харків. ОСК «Металіст».
«Шахтар» (Донецьк) — СК «Дніпро-1» 4:1 (4:0) 
Головний суддя: Сергій Бойко (Іванків, Київська область)
Судді лінії: Максим Чертоляс (Херсон), Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Олег Деревинський (Київ)
Делегат УАФ: Андрій Прохорович (Суми)
Головний суддя ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Ігор Альохін (Хмельницький)
Спостерігач ВВА: Віктор Дердо (Чорноморськ)
«Шахтар»: 30. Пятов (кап), 98. Додо, 4. Кривцов (77. Бондар,60), 22. Матвієнко, 31. Ісмаілі, 27.Майкон, 6. Степаненко, 14.Тете, 7. Тайсон, 15. Коноплянка (75. Бондаренко, 70), 10. Мораес (99.Фернандо,73).
Запасні: 21. Трубін, 55. Болбат, 11. Марлос, 9. Дентіньо.
Головний тренер: Луіс Мануель Рібейро де Кастро
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3. Адамюк, 71. Лопирьонок, 15. Логінов, 11. Шаповал, 4. Кравченко (кап) (44. Батагов,63) 20. Ді Франко, 69. Вакулко, 29. Назаренко, 9. Хобленко (89. Супряга,46), 77. Чичиков (23. Тейлор, 46).
Запасні: 31. Кліщук, 30. Гуйе, 10. Булеца, 7. Коркішко.
Головний тренер: Дмитро Михайленко.
Попередження: Логінов (22), Ді Франко (34), Назаренко (55), Шаповал (67), Бондар (81).
Голи: Кривцов (4), Адамюк (9, атвогол), Тайсон (19), Коноплянка (23), Супряга (82, з пенальті).

«Переможний склад не змінюють» – саме з таким гаслом тренерський штаб дніпрян підійшов до гри проти «Шахтаря», після перемоги над «Динамо» змінивши тільки одну позицію на лівому фланзі оборони, де через дискваліфікацію не міг грати Польовий – його місце зайняв Шаповал. Навіть герой матчу з киянами Супряга знову залишився в запасі.

Гра очікувано розпочалася атаками господарів, і якщо з ударом Коноплянки Юрчук зумів впоратися, то далі два кутових у виконанні гірників призводили до взяття воріт – спочатку Кривцов перестрибнув усіх, а невдовзі Мораес замкнув навіс з того ж правого флангу, і навіть спроба Адамюка вибити м’яч з лінії воріт успіхом не увінчалася. Так «Шахтар» отримав гандикап у два забитих м’ячі вже на 9-й хвилині матчу.  А до середини тайму рахунок став великим – це Тайсон влучним ударом у дальній кут закінчив стрімку атаку партнерів. Гірники продовжили домінувати, і на 23-й хвилині Коноплянка першим встигає на добивання, забиваючи четвертий м’яч.

Тільки після цього дніпряни провели першу гостру атаку, але удар Хобленка після пасу Назаренка не був складним для П’ятова. Вже перед самою перервою у Хобленка була ще краща можливість скоротити розрив у рахунку, але після того, як він переграв Пятова і завдав удар по воротах, на шляху м’яча встав Матвієнко.

У перерві гості провели дві заміни, випустивши Супрягу і Тейлора, який, таким чином, дебютував на офіційному рівні за спортклубівців, але на початку другої половини матчу гірники знову пішли великими силами вперед, створивши у воріт Юрчука кілька небезпечних моментів. Голкіпер дніпрян до середини тайму двічі реагував на удари Тайсона, впорався з пострілами Мораеса, Тете і Фернандо, а от Майкону не вистачало влучності.

Спортклубівці, витримавши цей тиск, на 82-й хвилині гри провели атаку, яку ударом завершував Назаренко, але на шляху м’яча опинилася рука Бондаря – пенальті, який чітко реалізував Супряга, продовживши власну результативну серію. У підсумку гра так і закінчилася – 4:1 на користь лідера чемпіонату країни. Таким чином, дніпрянам на другому етапі тепер вже точно доведеться грати у другій шістці.

Пресслужба СК «Дніпро-1»