Після перемоги над «Минаєм» гравці «Дніпра-1» на емоційному піднесенні провели відновлювальне тренування. А після нього делегація нашої команди поділилася гарним настроєм зі школярами – учнями Ужгородської спеціалізованої школи №3. Туди завітали головний тренер Олександр Кучер з помічниками Юрієм Ушмаєвим та Вадимом Комардіним, а також гравці Владислав Рибак, Валерій Лучкевич, Олексій Гуцуляк, Домінго Бланко.

Зустріч вирішили провести не у звичному форматі запитань та відповідей, а максимально активно – влаштували дітям справжнє тренування. Перед початком Олександр Кучер розповів, як проходять заняття у команді, потім Юрій Ушмаєв організував декілька вправ, а на десерт було найулюбленіше – гра у футбол з професіоналами, які розподілилися якраз на чотири команди. Емоційний галас привертав увагу перехожих, які зупинялися і посміхалися, адже щирі дитячі емоції не залишають місця байдужості. Діти були щасливими, і це є найголовнішим здобутком зустрічі. Особливо у час, який наразі переживає наша країна.

– Враження чудові! В нас справжнє свято спорту, – раділа класний керівник 6-А класу Ярославна Щербей. – Усі діти чекали з нетерпінням на цю зустріч. Вийшло свято здоров’я, свято успіху, адже дітям важливо не лише подивитися на справжніх футболістів, а й дізнатися про те, як стати успішною людиною в житті.

– Діти – це наша радість, і дуже приємно було з ними попрацювати, – щиро посміхався головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер. – Такі емоції завжди додають енергії, позитиву. Хочеться влаштовувати більше святкових днів для дітей, щоб і їм, і нам було приємно. Впевнений, що футболістам такі зустрічі теж додають позитивних емоцій.

– Це приємні моменти, і особисто мені вони подобаються, додають настрою, – сказав хавбек «Дніпра-1» Домінго Бланко. – Дуже приємно бачити щасливих дітей, які радіють, в яких палають очі. Дуже круто взяти участь у такому заході, пограти з ними, поспілкуватися. В Аргентині я декілька разів брав участь у схожих акціях: це були здебільшого рекламні кампанії, ми їздили до дітей, мені це подобалося, було цікаво.

Кажучи про свої враження після тренування, хлопці казали, що отримали багато позитивних емоцій та досвіду. Та, сміючись, додавали, що хотіли б бачити таких гостей щодня. Дівчата також не були осторонь. Деякі з них долучились до хлопців на майданчику, решта ж сформували потужну групу підтримки, фотографували та знімали відео, плануючи не лише дивитися наш сюжет на клубному YouTube-каналі, а й змонтувати власний ролик.

Щире спілкування, тренування справжніми м’ячами з офіційних матчів, гра на одному майданчику з футболістами – для дітей це залишає незабутні враження на все життя. Та водночас є стимулом працювати на шляху до своєї мрії, незалежно від обраного фаху.