«Атекс» – СК «Дніпро-1» – 0:6 (0:3)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 17-й тур. Київ. Стадіон «Лівий берег». 22 квітня. 16:00. Пряма трансляція – телеканал «XSPORT»

Арбітр — Катерина Руда (Хмельницький), асистенти арбітра — Марина Матковська (Хмельницький), Ірина Рачинська (Чернівці). Четвертий арбітр — Євген Горбенко (Київська область).

Спостерігач арбітражу — Ярослав Дмитрук (Рівне)

«Атекс»: Сидоренко, Швидченко, Куліченко, Шевченко (Кошеварова, 59), Щур, Оксенюк, Зайнчковська – к, Калітинська, Колесник (Пушкарьова, 46), Гончарук В., Гончарук Т. (Пісоцька, 46, Краснюк, 81)

Запасні: Мошарова, Ястремська

Головний тренер – Алла Гресь

«Дніпро-1»: Маліборська, Пороходніченко (Мустафаєва), Синько, Кумеда, Аслаханова, Бєлік – к, Тараканова, Немець, Куніна, Кузьмин, Пшенична (Новосельська, 63)

Запасні: Рябовіл О., Рябовіл Є., Серемчук, Логвінова

Головний тренер – Олена Кудзієва

Голи: Пшенична (25), Куніна (34, 36), Немець (64), Тараканова (73, 83)

В історичному матчі (гру жіночого чемпіонату вперше транслював телеканал XSport) футболістки «Дніпра-1» були явними фаворитками. До того ж аутсайдери-господарки не дорахувалися через дискваліфікацію своєї найбільш досвідченої гравчині Олени Ткаченко. У нашої команди також були втрати – до травмованої Олени Тельної додалася хвора Вікторія Серемчук (її у передній лінії замінила Ілона Пшенична), яка до заявки на гру потрапила суто номінально. Вперше у сезоні до протоколу було внесено Алісу Логвінову, яка відновилася після дуже важкої травми.

Дніпрянки розпочали з атак, намагаючись діяти швидко та широко флангами. Біля воріт «Атекса» доволі часто було гаряче, але м’яч до сітки йти тривалий час не бажав. Забивати могли Куніна, Немець, Кузьмин, Бєлік… Відкрити рахунок вдалося на 25-й хвилині Пшеничній, яка у два дотики замкнула простріл з правого флангу Кузьмин.

І знову моменти виникали один за одним, і знову не забивали наші дівчата. З найгостріших шансів можна пригадати удар поруч зі стійкою Немець та влучання у поперечину Бєлік. Гольову посуху перервала і кращий бомбардир «Дніпра-1» Куніна, яка відзначилася після подачі штрафного Бєлік, а потім впильнувала відскок після ще однієї подачі штрафного.

Незмінною картина на полі залишалася і після перерви, причому події розгорталися майже під копірку з першим таймом. Наша команда марнувала момент за моментом, аж поки Немець нарешті збільшила рахунок ударом низом у дальній кут на 64-й хвилині. Остаточний рахунок дублем встановила Тараканова. Вона забивши на добиванні після того, яка м’яч відскочив від поперечини, та реалізувала вихід сам на сам. Тенісний рахунок нехай і є великим для футболу, але і він не відобразив повністю перевагу, яку мав «Дніпро-1».

За тиждень у наступному турі наша команда прийматиме «Шахтар».