СК «Дніпро-1» – «Маріуполь» – 7:2 (3:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 3-й тур. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». 18 серпня. 11:00.

Арбітр — Оксана Паньків (Тернопіль), асистенти арбітра — Олеся Лапта (Харків), Максим Тютєрєв (Дніпро). Четвертий арбітр — Андрій Зайцев (Донецька область). Спостерігач арбітражу — Сергій Скрипак (Київська область)

Делегат УАФ: Ярослав Дерев’янко (Дніпро)

СК «Дніпро-1»: Рябовіл, Логвінова, Пороходніченко (Тараба, 52), Аілінкій, Аслаханова, Куніна, Тараканова, Левицька, Вакуленко (Балашко, 88), Новосельська (Рудь, 74), Немець

Запасні: Маліборська, Синько, Крючкова, Гайдай, Серемчук, Кумеда

Головний тренер – Олена Кудзієва

«Маріуполь»: Голик, Пилипенко (Швидченко, 41), Крук, Куличенко, Куртиніна (Кузенкова, 58), Кайдаловська, Паламарчук (Бенедік, 41), Юзва (Орлинська, 84), Полухіна, Тарсукова, Куницька (Якимова, 58)

Запасні: Сорока, Скібчик, Щербакова

Головний тренер – Каріна Кулаковська

Голи: Юзва (11), Куличенко (автогол, 12), Тараканова (21, 88), Пороходніченко (39), Куніна(51, 90+2), Бенедік (63), Аілінкій (78)

Попередження: Пилипенко (35), Юзва (68), Логвинова (86)

Після двох дуже важливих стартових перемог над «Пантерами» та «Динамо» дівчата «Дніпра-1» зустрілися вдома з «Маріуполем». На відміну від нашої команди, суперник програв стартові матчі із загальним рахунком 0:14, тому відвертими фаворитками у зустрічі були підопічні Олени Кудзієвої.

Попри відсутність через проблеми зі здоров’ям Серемчук та Кумеди, господарки з перших хвилин почали доводити свій статус на полі. Так, голкіперка «Маріуполя» впоралася з ударом Новосельської, а Левицька безпосередньо з кутового влучила у поперечину.

Однак на 11-й хвилині трапилося непередбачуване. Просте виконання штрафного від центральної лінії призвело до виходу Юзви прямо на наші ворота, і гравчиня «Маріуполя» вивела свою команду вперед. Щоправда, одразу дніпрянки організували результативну відповідь: після кутового Левицької Куличенко зрізала м’яч у власні ворота.

Каркас воріт ще раз допоміг гостям на 21-й хвилині після удару Логвінової. А вже наступна атака змусила їх знову розпочати з центра. Тараканова вдало зіграла у відборі біля чужого штрафного, просунулася вперед і завдала влучного удару у нижній кут.

Після тривалої паузи у грі «Дніпро-1» також володів перевагою, але футболістки «Маруполя» намагалися нав’язати боротьбу. Однак індивідуальна майстерність наших дівчат була помітно вищою. Рахунок збільшився на 39-й хвилині, коли після кутового та декількох єдиноборств Пороходніченко головою перекинула м’яч через голкіперку.

Голепад продовжився в другому таймі. На 51-й хвилині чудовий пас Тараканової вивів Куніну у прорив до воріт, і Людмила впевнено реалізувала момент. Вінгер «Дніпра-1» ще неодноразово гарно відкривалась під передачі у вільні зони, але використати ці шанси не вдалося.

Можливо, перевага з великим рахунком подіяла не кращим чином на спортклубівок. Не сказати, що вони зупинилися, але концентрації в їхніх діях стало помітно менше. Як наслідок, виникали помилки у захисті, одна з яких обернулася несподіваним ударом з лівого флангу штрафного майданчику Бенедік.

Проте завершальний відрізок матчу наша команда провела вже зібрано. І цілком заслужено забила ще. Не зумівши реалізувати моменти з гри, використали стандарт – черговий кутовий Левицької адресувався Аілінкій. А остаточний рахунок встановили Тараканова після хорошої атаки правим флангом та Куніна, яка перекинула м’яч через Голик.

Третя поспіль перемога дозволила команді Олени Кудзієвої й надалі утримувати лідерство у турнірній таблиці.