«ЕМС-Поділля» (Вінниця) – СК «Дніпро-1» – 1:2 (1:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 2-й тур. Вінниця. Стадіон «ПДЮ». 17 вересня.

Арбітр: Альона Кваша (Київська область). Асистенти арбітра: Марія Маринець (Житомир), Анна Капкан (Бердичів). Четвертий арбітр: Микола Шевель (Київська обл.)

Спостерігач арбітражу: Володимир Александренко (Вінниця).

Делегат УАФ – Р. Діденко (Київська обл.)

«Дніпро-1»: Рябовіл О., Пороходніченко (Пилипенко, 90), Синько, Тельна, Крук, Куніна, Кумеда, Бєлік, Кузьмин (Немилостива, 90+3), Немец, Пшенична (Новосельська, 84)

Запасні: Маліборська, Рябовіл Є.

Головний тренер: Олена Кудзієва

«ЕМС-Поділля»: Темник, Носко, Борисюк, Бордюг, Левчук, Боровська, Ізотова, Петросян (Кучеренко, 89), Чурікова, Горностай (Чорна. 65), Сенькова

Запасні: Філатова, Дармороз

Головний тренер: Олександр Дудник

Голи: Куніна (19, 63., пен.), Левчук (42)

Попередження: Борисюк (54)

Матч другого туру жіночого чемпіонату команда «Дніпро-1» грала у Вінниці. «ЕМС-Поділля» минулого сезону перебувало в середині таблиці вищої ліги, маючи при цьому одну з найгірших атак ліги. Заочно можна було припустити, що команда ця сповідує в’язкий, дуже неприємний для суперників стиль гри. І зустріч з нашими дівчатами це припущення підтвердила.

Господарки нав’язали дуже жорстку боротьбу, з непритаманною жіночому футболу великою кількістю силових протиборств та фолів. До честі наших футболісток, вони впоралися і з високим пресингом суперниць, і з численними зіткненнями. І це попри дуже обмежену лаву запасних.

За такої гри, що до того ж проходила під дощем, моментів було обмаль. На перший план вийшли стандартні положення, реалізація яких і стала запорукою результату. На 19-й хвилині краща першолігова бомбардирка «Дніпра-1» Людмила Куніна стала авторкою першого голу команди у вищому дивізіоні. Ударом зі штрафного вона відправила м’яч над головою голкіперки суперниць. Господарки відігралися також прямим ударом зі штрафного – після пострілу з правого флангу м’яч за неймовірною траєкторією опинився під дальньою стійкою.

Вирішальний м’яч було забито на 63-й хвилині. Після прострілу Анастасії Немець у штрафному майданчику було грубо збито Вікторію Бєлік, і Куніна оформила дубль з пенальті. «ЕМС-Поділля» намагалося пресингувати та тиснути до останнього, але у час, що залишився, дії нашої команди були навіть гострішими.

Наступний матч «Дніпро-1» проведе наступної суботи, 24 вересня, проти «Маріуполя».