У понеділок вранці футболісти «Дніпра-1» знову завітали до вже знайомого фітнес-центру Viper Gym. Але цього разу різноманітні залізні механізми, які має тренажерна зала, їм не знадобилися – гравці працювали з TRX-петлями. Комплекс вправ на розвиток витривалості та сили команда виконала, розділившись на дві групи.

– Ця робота була спрямована на підвищення витривалості, сили, координації рухів, що є дуже важливим для спортсменів, – розповіла тренерка фітнес-центру Viper Gym Яна Зубова. – Також за допомогою петель TRX розвиваються великі та малі групи м’язів, що гарно впливає на роботу спортсменів і, зокрема, футболістів.

– Як працювали наші хлопці та яке враження справили?

– Все добре. Я давно треную спортсменів різних напрямків, і знаю темперамент та амбіційність футболістів. Мені дуже сподобалось: хлопці всі ввічливі та працелюбні, класно тренуються. Готуючись до тренування, я передивилася команду, і, заходячи до зали, вже була ніби дещо знайома з хлопцями. І потім, після тренувань, завжди цікаво стежити за діяльністю, змаганнями, успіхами людей, з якими працювали. Сподіваюсь, ваша команда досягне гарних результатів!

На перший погляд здається, що усі вправи зовсім неважкі, і годинне тренування, тим більше для професійних спортсменів, ніби легка прогулянка для апетиту. Але ті, хто хоч раз намагався працювати з вагою власного тіла, знають – це справді дуже важко. І якщо на початку тренування обіцянки неодмінної крепатури можна було сприйняти з посмішкою, то за годину такі прогнози вже видавались абсолютно реальними.

– Під час таких тренувань зовсім інші навантаження, адже працюють інші групи м’язів, – поділився враженнями Ігор Когут. – Футболка вся мокра, так не завжди на тренуваннях буває (посміхається).

Сьогодні, до речі, пішов вже другий тиждень роботи «Дніпра-1» на зборі. Закладення фундаменту підготовки у розпалі, тож навантаження кожного дня є високими.

– Почуваюся добре, – сказав Ігор Когут. – Є крепатура, біль у стегнах, литкових м’язах, але так і має бути. Цей тиждень важко працювали, було багато бігової роботи, станції, спринти, фарт-леки. Зараз набігаємо кілометраж, готуємось до фізичної роботи, а далі будемо награвати схеми, комбінації, буде більше ігрових вправ.

Повертаючись до висвітлення щоденних тренувань, зазначимо, що друге заняття понеділка відбулося на полі «Авангарду». Після чергової порції бігової роботи тренування мало ігрове наповнення. Головною вправою було тактичне відпрацювання командних переміщень, до якого потім додалося і завершення дій. Приділили увагу й стандартам. А на завершення польові гравці виконали декілька серій ударів по воротах, по черзі випробовуючи надійність голкіперів.