УПЛ 2022/23. 12 тур.
9 листопада. 15:00. Ковалівка . Стадіон «Колос».
Пряма трансляція – Сетанта.
«Колос» (Ковалівка) – «Дніпро-1» 1:3 (1:2)
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Максим Чертоляс (Херсон), Олександр Холодинський (Лозова)
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Арбітр ВВА: Микола Балакін (Київська область)
Асистент ВВА:  Андрій Скрипка (Кропивницький)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
Директор матчу: Андій Таран (Київська область)
«Колос»: 23.Волинець, 15. Чорноморець, 3.Гончаренко, 44.Чоботенко, 33.Золотов, 14.Мілько (кап), 99.Задоя (10. Оріховський,55), 9.Смирний (23.Попов, 66), 47.Мякушко (69.Ільїн, 82), 50.Болбат, 22.Безбородько. (11.Ісаєнко,82)
Запасні: 72.Фесюн, 33.Маханьков, 4.Ставничий, 24.Зозуля. 29.Ємець, 19.Соловйов,  27.Кузик,  8.Велетень.
Головний тренер: Ярослав Вишняк
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 6.Бузанелло, 99.Гомес, 5.Сарапій, 3.Адамюк (2.Кононов.90+1), 29.Назаренко (25.Когут,71), 18.Бабенко, 22. Рубчинський (11.Громов, 71), 8.Піхальонок (кап) (15.Логінов,  83),  9.Гуцуляк (34.Танчик,46), 7.Довбик.
Заппасні: 1.Рибак, 33.Юрчук,
Головний тренер: Олександр Кучер

Голи: Довбик (5, з пенальті, 36,77), Мілько (31, пенальті).

Попередження: Бабенко (24), Мілько (34), Назаренко (42), Чорноморець (53), Болбат (65).

У порівнянні з грою проти «Минаю» на гостьовий поєдинок проти ковалівського «Колосу» тренерський штаб дніпрян провів дві зміни у стартовому складі: в центрі захисту капітана дніпрян Сватка замінив Гомес, для котрого цей вихід став дебютом за спортклубівців в основному складі, а на позиції атакуючого флангового півзахисника замість Амаша з перших хвилин вийшов Гуцуляк. Також порадувала поява в запасі Танчика і Громова, які поступово відновилися після травм.

Гра розпочалася для дніпрян дуже вдало. Після першого ж кутового у виконанні спортклубівців Гончаренко пішов у підкат у власному штрафного майданчику проти Рубчинського і арбітр зустрічі призначив пенальті, який не міг взяти під сумнів навіть VAR – Довбик на силу пробив у кут, і хоча Волинець вгадав політ напрямку м’яча, відбити сферу він не зумів. «Колос» невдовзі відповів дуже гострим моментом, коли Болбат викотив м’яч на хід Мякушку, який під гострим кутом, буквально з метру, влучив у стійку.

Але дніпряни продовжують контролювати ситуацію на полі. На 14-й хвилині Назаренко вивів на удар Довбика, але захисники вибили м’яч з під ноги форварда спортклубівців. Гра тривала у спокійному русі. Спортклубівці, ведучи у рахунку, не форсували подій, але і не дозволяли супернику, щоб створити біля власних воріт. Так було до 31-й хвилині, поки після прострілу у карний майданчик дніпрян м’яч не влучив у руку Гомесу. Копієвський після консультування із VAR залишив у силі власне рішення – пенальті, який реалізував Мілько.

Проте рівновага у рахунку була недовгою – Гомес розігнав атаку пасом на лівий фланг Піхальонку, який зробив відмінну подачу на голову Довбику, а Артем влучно пробив у нижній кут воріт Волинця – 2:1 «Дніпро-1» знову виходить вперед і цілком по грі доводить свою перевагу у першому таймі. Єдине, що могло непокоїти тренерський штаб спортклубівців – це чергове пошкодження Гуцуляка, який залишив поле за кілька секунд до перерви.  На другий тайм замість нього вийшов Танчик.

Одразу після перерви Довбик міг оформлювати хет-трик, але цього разу його удар головою після кутового у виконанні Піхальонка, був вище воріт. Спортклубівці продовжили грати більш активно, але до дуже гострих моментів справа не доходила. У середини другого тайму у продовж кількох хвилин виникли одразу два спірних моменти із суддівської точки зору: спочатку Копієвський проігнорував гру рукою з боку Мілька у власному карному майданчику, а невдовзі обмежився тільки жовтою карткою Болбату за відмашку проти Рубчинського.

Тільки на 74-й хвилині «Колос» створив свій перший момент у другому таймі, але Безбородько з вигідної позиції пробив повз воріт. Саме після цього свій третій гол у матчі і забив Артем Довбик – Піхальонок зробив закидання на Громова, а той скинув м’яч під удар найкращому снайперу УПЛ, котрий забив свій 9-й гол у поточному чемпіонаті!

Невдовзі Довбик міг забити і четвертий гол у матчі, але цього разу пробив вище воріт, зігравши на добиванні після того, як Танчик не реалізував вихід сам на сам із голкіпером. Міг Артем записати до свого активу ще і асист, але Логінов після його передачі пробив поруч із дев’яткою.

У підсумку дніпряни абсолютно закономірно перемогли у гостях «Колос» і продовжують лідирувати в Прем’єр -лізі!