УПЛ 2022/23. 6 тур.
9 жовтня. 13:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
Пряма трансляція – УНІАН.
«Дніпро-1» — «Зоря» (Луганськ) 3:0 (1:0) 
Головний арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)
Судді на лінії: Володимир Висоцький (Запоріжжя), Олександр Жуков (Харків)
Четвертий арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Делегат УАФ: Віктор Наскалов (Мукачеве)
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 13. Амаш, 5. Сарапій, 39. Сваток (кап), 3. Адамюк, 23. Бланко, 18. Бабенко (25.Когут, 83), 8. Піхальонок (11. Громов, 71), 22. Рубчинський (29. Назаренко, 70), 9. Гуцуляк (34. Танчик, 79), 7. Довбик (10. Балулі, 79).
Запасні: 1. Рибак, 33. Юрчук, 15.Логінов, 20. Горбунов, 6.Бузанелло, 99. Гомес, 2. Кононов.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Зоря»: 53. Мацапура, 2. Бутко, 32. Імереков (кап), 44. Батагов, 77.Данченко (38. Сміян, 65), 5.Бражко (20.Чурко, 65), 28.Шахов, 10.Булеца, 70.Кирюханцев (17.Нагнойний, 80), 68. Крістан (7.Антюх, 64), 31.Русин (14.Хлань, 85).
Запасні: 36.Жилкін, 8.Луньов, 91.Алефіренко, 21. Михайленко, 74.Снурницін, 6.Гулько, 30.Турбаєвський.
Головний тренер: Патрік Йоханнес Ван Леувен
Голи: Довбик (29,59,75).
Попередження: Шахов (62), Танчик (90+1), Імереков (90+2).

Тренерський штаб дніпрян на матч проти одного з конкурентів за лідерство у чемпіонаті та дуже історично незручного суперника луганської «Зорі», виставив повністю той склад, який тиждень тому розгромив «Львів», і який лише по одній позиції відрізняється від того, що три дні тому грав із «Вадуцем»: знову в запасі лишився Бузанелло, Амаш опустився у захист, а з перших хвилин вийшов Бланко. Відзначимо, що суперники задіяли з перших хвилин одразу трьох колишніх спортклубівців – Батагова, Булецу і Русина.

Початок матчу був досить спокійним – спортклубівці намагалися більше розігрувати м’яч, а номінальні гості відповідати контратаками. У перші 10 хвилин у дніпрян запам’ятався удар Піхальонка поруч із стійкою та досить сумнівний офсайд, який лайнсмен зафіксував у Довбика.

На 12-13-й хвилинах «Зоря» створила одразу два дуже небезпечних моменти – спочатку Кирюхінцев з вбивчої позиції пробив вище воріт, а у наступній атаці Булеца ударом метрів з 20-ті поцілив у стійку. Спортклубівці відповіли суперпроходом Дрвбика, який один за одним переграв чотирьох суперників і у підсумку скинув мяч під удар Гуцуляку, але постріл Олексія Було заблоковано, а після цього гостя впоралися і з небезпечним прострілом Адамюка. На 20-й хвилині Адамюк міг вже сам відкрити рахунок, але вийшовши на побачення із Мацапурою захисник дніпрян не зумів переграти голкіпера.

Команди продовжили грати на високих швидкостях, обмінюючись різкими гострими випадами. На 28-й хвилині Імереков небезпечно грає проти Довбика поблизу власного карного майданчику, і спортклубівці заробляють право на дуже небезпечний штрафний – сам же Довбик чітко виконую удар у нижній кут -1:0!

На 37-й хвилині рахунок цілком міг подвоїти Рубчинський, який замикав передачу Амаша, але тут вже Маципура зумів врятувати свою команду, відбивши удар в шпагаті ногою, а після цього вже захисники заблокували удар Довбика. Луганчани відповіли своєю небезпечною атакою, яку у межах карного майданчику завершував Кирюханцев – м’яч пройшов над хрестовиною. Неточним був і удар Бражко після гострої передачі Булеци.

Але і дніпряни проводили гострі атаки – падіння Піхальонка на тому ж місці, звідки Довбик відкрив рахунок тепер арбітра не вразило, а чудовий прохід Рубчинського, який обіграв двох суперників, закінчився заблокованим ударом.

Не дивлячись на перевагу в рахунку дніпряни розпочали другий тайм дуже активно – спортклубівці подали кілька кутових, при чому заробляючи їх після ударів Гуцуляка (рикошет від захисника) і Бланко (Мацапура птягнув удар у нижньому куті). На 57-й хвилині знову на ударну позицію вийшов Бланко, але тепер м’яч розминувся із стійкою.

Така активність у підсумку змусила помилитися луганчан в обороні – Довбик перехопив передачу захисника воротарю, обіграв голкіпера і під гострим кутом спрямував м’яч у сітку -2:0! Одразу ж рахунок міг стати великим, коли Піхальонок так подав з кутового, що м’яч ледве не залетів у дальню дев’ятку.

Тільки на 68-й хвилині луганчани зуміли створити свій перший небезпечний момент після перерви, але Валеф виграв ближній бій у Кирюханцева. Але то був епізод – спортклубівці повністю контролюють події на полі, діючи значно гостріше, і ось вже свіжий Назаренко завдає удар у ближню дев’ятку і Маципура переводить м’яч на черговий кутовий. І саме після проходу і пасу Назаренка Довбик оформлює хет-трик, доводячи рахунок до 3:0!

Спортклубівці могли довести справу і до розгрому, але на 87-й хвилині Мацапурі вдалося впоратися з ударами Назаренка і Когута. Суперники ж весь цей час лише одного разу отримали шанс зменшити рахунок, але перспективний штрафний було виконано над поперечиною.

Вже у компенсований арбітром час Мацапура перевів на кутовий удар зі штрафного від Амаша і на цьому арбітр зустрічі зафіксував перемогу дніпрян, яка вивела спортклубівців на перше місце у турнірній таблиці!