Четвер вийшов для «Дніпра-1» насиченим днем – відбулося два різнопланових тренування. Половина першого заняття пройшла у тренажерній залі готелю. Футболісти, розподілившись по станціях, виконували по колу серію вправ на розвиток сили. Тренери при цьому стежили за індивідуальним дозуванням навантажень: наприклад, для гренадерів (Довбика, Когута, Сватка, Гуцуляка) штангу робили значно важчою.

З тренажерки гравці переїхали на футбольне поле. Там польових футболістів вже чекали голкіпери, які працювали з Валерієм Городовим. Об’єднавшись, всі виконували ігрові вправи, які були засновані на прискореннях. А для цікавості, як завжди, додали перцю – низку дуелей один в один. Емоції у цих протистояннях помножувалися ще й завдяки коментарям та вигукам тренерів.

Другому тренуванню передувало теоретичне заняття. На полі ж, насамперед, у спеціальній вправі закріпили напрацювання, а потім перейшли до виплеску емоцій. Усі гравці розподілились на чотири команди, які провели турнір. З нещодавнього часу такі матчі отримали назву «голодні ігри», адже пристрасті у них спалахують не на жарт – ніхто й ніколи зі спортклубівців не хоче поступатися, навіть товаришам на тренуваннях. І цього разу на майданчиках палало так, що футболісти не помічали навіть вітер, який продовжує вирувати над Анталією.

А переможець у турнірі так і не визначився. Дві команди здобули однакову кількість очок – це стало можливим після того, як у вирішальному матчі Микита Кравченко забив пенальті. І після тривалих суперечок (звичайно, дружніх), хто ж все-таки виграв, суперники вирішили пробити серію пенальті. Але завтра.

– Ми програли їм перший матч, – розповів Микита Кравченко. – Потім виграли два наступних і з ними ж зустрілися у грі за перше місце. Зіграли 3:3.

– Чому такі турніри отримали назву «голодні ігри»?

– Тому що кожен б’ється, як востаннє. Усім дуже цікаво. Хтось йде задоволений, хтось розчарований…

– Це для тебе перші зимові збори у команді. Як триває робота? Які є відмінності від інших клубів?

– Так, взимку я вперше, але проходив з «Дніпром-1» літні збори. Тому зрозумів, що до чого, давно вже адаптувався. Все чудово!

– Як оцінюєш свою теперішню форму?

– Гадаю, що ще треба скинути пару кілограмів, і буде легше тренуватися (сміється)