СК «Дніпро-1» – «Маріуполь»

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. Другий етап. 1-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро-1». 2березня. 14:00.

Арбітриня — Людмила Тельбух (Дніпро), асистентки арбітрині — Анастасія Олійник (Кропивницький), Ірина Піценко (Київська область). Четверта арбітриня — Вероніка Васильченко (Донецька область)

Спостерігач арбітражу — Михайло Родіоненко (Київська область)

Делегат УАФ – Ярослав Дерев’янко (Дніпро)

Після 4-місячної паузи поновлюється чемпіонат України серед жінок, у вищій лізі якого виступає команда «Дніпро-1». Нагадаємо, що цього сезону першість відбувається за дивною та достатньо суперечливою схемою з двох етапів. Перший був зіграний в одне коло, а тепер на другому 12 учасників в двох шістках проведуть двоколові турніри. На жаль, наша команда в драматичній турнірній боротьбі залишилась на 7 позиції і, таким чином, за медалі боротися не буде. У другій шістці підопічним Олени Кудзієвої компанію протягом найближчих двох місяців складуть київське «Динамо», уманські «Пантери», вінницьке «ЕМС-Поділля», рівненський «Верес» та «Маріуполь».

Саме з останнім дніпрянки і зустрінуться завтра. Маріупольська команда має майже 10-річну історію, яку останнім часом продовжує героїчними зусиллями самих гравчинь. Утім, важке становище не може не позначатися на результатах: лише два очки в 11 матчах тримають команду на останньому місці. На першому етапі «Маріуполь» забив лише 5 голів, два з яких опинилися у воротах «Дніпра-1». Але це не завадило перемозі нашої команди з великим рахунком 7:2.

Під час зимової паузи у наших суперниць вчергове відбулося багато змін. До команди прийшли декілька молодих гравчинь, а також була заявлена досвідчена Яна Вінокурова.

«Дніпро-1» також завтра вийде на поле в оновленому складі. Одразу чотири футболістки, що визначали обличчя команди останні півтора року, залишили клуб: голкіперка Ольга Рябовіл, півзахисниці Анастасія Кумеда, Людмила Куніна, нападаюча Анастасія Немець. Дозаявлені були юні Надія Степанченко, Уляна Соловйова, а також за необхідності може поновити кар’єру Тетяна Свинаренко.

Що стосується контрольних поєдинків, то наша команда після поразки від чемпіонок з «Ворскли» за непоганої гри мінімально 0:1 поступилася «Кривбасу», а потім двічі обіграла з однаковим рахунком 3:2 хлопців з «ДЮСШ-7-Океан». У свою чергу, «Маріуполь» також розпочав з двох поразок – від «Шахтаря» та «Ладомира» (0:5 та 0:4), потім обіграв 4:0 «Атекс» та 3:0 ДЮСШ Поділ з Києва, зіграв внічию з «Оболонню» 1:1 та знову поступився 0:5 «Шахтарю».