За тиждень після початку збору основного складу «Дніпра-1» до роботи стала юнацька команда нашого клубу. Підопічні Геннадія Щекотиліна зібралися на тренувальній базі однієї з академій на заході України. Перші заняття проходять на центральному полі, а згодом до ладу стануть ще дві галявини. На випадок негоди є штучний газон; облаштована й тренажерна зала. «Є повна можливість реалізувати наші ідеї та напрямок», – задоволений наявними умовами роботи Геннадій Щекотилін.

У порівнянні з минулим сезоном склад «Дніпра-1» U-19 зазнав суттєвих змін – залишилось близько п’яти гравців. Новий кістяк складуть вихованці дніпровської академії 2005-2006 років народження. Дуже важливо, що тренери отримали можливість працювати з гравцями, в яких були зацікавлені, в тому числі з тими, хто з початку війни виїжджав за кордон. В Іспанії, Польщі, Франції, Фінляндії та інших країнах вони набули досвіду, отримали гарні відгуки, але, як-то кажуть, вдома завжди краще.

– Я спілкувався з усіма, хто був за кордоном, – розповідає Геннадій Щекотилін. – Вони бажали повернутися саме до нашої команди та поновити тренування. Це особливо приємно. І на першому занятті їхні ентузіазм та бажання були дуже помітними, навіть іноді зашкалювали (посміхається).

З огляду на велику перерву у тренуваннях, перший тиждень пройде без спарингів. А потім запланована низка контрольних матчів. Вже досягнуто домовленості про зустрічі з однолітками з «Руха», «Львова», «Вереса».

– Усі дійсно скучили за роботою, – каже Геннадій Щекотилін. – Дякуємо Богу та нашій армії, що маємо можливість працювати. Ми мали бесіду з хлопцями і казали, що в такий важкий час маємо цінувати можливість займатися улюбленою справою. Вони все розуміють та докладають зусиль, аби рухатися далі та розвиватись.