СК «Дніпро-1» U-19 – «Верес» U-19 – 3:1 (0:0)

17 лютого. Контрольний матч

«Дніпро-1» (1 тайм): Макаренко – ГНП, Терещенко, ГНП, Свистун – Мельниченко (к), ГНП, Хан (ГНП) – Жданов, Шолупець, Рустамов.

2 тайм: Запіченко – Марченко, Дикий, ГНП, ГНП – Лебедєв (к), ГНП, ГНП (Єршов) – ГНП, ГНП, Гаджиєв.

Голи: ГНП (48, 58), ГНП (68) – ? (80, пен).

Програму контрольних матчів на зимовому зборі юнаки «Дніпра-1» продовжили напередодні зустріччю з «Вересом». У порівнянні з попереднім поєдинком у складі нашої команди відбулася низка змін: вперше вийшли на поле декілька гравців, що перебувають на перегляді, плюс повернулися до ладу ті, хто раніше хворів. Водночас, не обійшлося і без втрат через невеличкі травми, але це звичний процес для підготовчого періоду.

Дебют краще вдався «Вересу», який скористався неузгодженістю дій в обороні спортклубівців, де вийшли одразу двоє потенційних новачків, та створив небезпечні моменти. Утім, наша команда перехопила ініціативу, мала свої шанси у першому таймі, але забити до перерви не змогла.

Голи прийшли у другому таймі. На його початку після потужного високого пресингу було відібрано м‘яч на половині суперника, гравець міг завершувати епізод самостійно, але втратив нагоду для удару і виступив в ролі асистента для гравця, що перебуває на перегляді. Удар у дальній кут вийшов влучним. У той же кут той самий футболіст поцілив за 10 хвилин, коли взяв на себе ініціативу біля карного майданчику, обіграв двох суперників та подвоїв рахунок. Третій гол було забито у результаті контратаки: інший гравець на перегляді отримав передачу з глибини та завдав потужного й влучного удару.

Зробивши рахунок великим, молоді гравці «Дніпра-1» втратили ініціативу. Саме на цей момент звернув увагу головний тренер Імад Ашур:

– Ініціатива хвилин на 15 знову перейшла до суперника. Сталось це через ментальну складову, над якою працюємо і маємо працювати, не зупиняючись. Саме вона дозволить гравцям бути зануреними у кожний епізод гри та вийти на той рівень, до якого ми прагнемо їх довести.

 

«Верес» зміг розмочити рахунок з пенальті, але не більше. Наша команда здобула цілком заслужену перемогу.