СК «Дніпро-1» U-19 – «Карпати-2» – 2:3 (1:2)

22 лютого. Контрольний матч.

СК «Дніпро-1»: Крапивцов – ГНП, Терещенко, ГНП, Свистун – Мельниченко, ГНП, ГНП – Жданов, Шолупець, ГНП.

2 тайм: Запіченко – Марченко, Гаража, ГНП, ГНП – ГНП (Мельниченко), Леонардо, ГНП – Шолупець (Свистун), Рустамов, Гаджиєв.

Голи «Дніпра-1»: Свистун, Рустамов

У черговому контрольному матчі юнаки «Дніпра-1» зустрілися з другою командою львівських «Карпат». У першому таймі перед нашими хлопцями постало завдання «вскрити» захист суперника, який окрім руйнування поблизу своїх воріт, розраховував виключно на швидкі атаки та стандарти. При цьому юні спортклубівці, вочевидь, через брак досвіду самі собі ускладнювали ситуацію, зволікаючи з прийняттям рішень у ключові моменти загострення. Це не дозволяло використовувати простір, зароблений терплячим пересуванням м‘яча, та підвищувало ймовірність контратак з боку суперника.

До однієї з них наша команда виявилася неготовою, і суперник відкрив рахунок. А згодом «Карпати» ще й результативно використали кутовий.

Ігрову перевагу «Дніпро-1» до перерви втілив лише в один забитий м’яч. Після підбору неподалік штрафного майданчика суперника на удар наважився Свистун, який підключився до атаки з позиції лівого захисника.

У другому таймі львів’яни ще більше почали грати на утримання рахунку, до чого їх змушували активні дії гравців «Дніпра-1». Однак історія повторилася – «Карпатам» вдалася несподівана контратака. До честі спортклубівців, вони не опустили рук, а продовжували атакувати. Відзначитись вдалося Рустамову, який, подібно до попереднього матчу, наважився на удар з-за меж карного майданчику.

Наша команда була близькою, щоб не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед, створила низку дуже небезпечних моментів, але забити так і не змогли.

– Бачимо величезні покращення у сприйнятті ідеї грати саме у футбол, саме за законами та вимогами гри, а не рахунку. Коли вдасться допрацювати певні деталі, то буде менше втрат м‘яча, а головне – ще якісніша миттєва реакція на ці втрати. Те, що ми хочемо бачити вид наших гравців, завжди супроводжується певним ризиком, але саме про те й процес розвитку особистості. Без ризику, без певних помилок буде дуже важко кожному з хлопців дізнатися про своє «я», про свій потенціал та водночас про свої межі, – зазначив головний тренер юнаків «Дніпра-1» Імад Ашур.