Чемпіонат юнацьких команд. 17-й тур. 

6 грудня. 12:00. Житомир. «Спартак-Арена». 

«Полісся» (Житомир) – СК «Дніпро-1» 2:3 (0:0)

Арбітр: В’ячеслав Волков (Запоріжжя),

Асистенти арбітра: Сергій Рущак (Ужгород), Дмитро Башкіров (Донецька область).

Четвертий арбітр: Олексій Бородавка (Житомир)

Спостерігач арбітражу: Дмитро Кутаков (Київська область)

«Полісся»: 1.Зайченко, 4.Чечер (кап), 21.Кобернюк, 17.Білоконь, 5.Вашкеба,16.Бойчук, 10.Раско, 7.Гроховський, 19.Терих, 25.Іванов (24.Грищенко.72), 9.Дзень (11.Кулмалієв,72).

Запасні: 22.Дробот, 2.Мезенцев, 18.Джасім, 23.Корнієць, 3.Дашковець, 14.Колосюк, 8.Гордєєв, 28.Зоренко, 27.Цапко, 26.Максименко.

Головний тренер: Геннадій Литовченко

«Дніпро-1»: 12.Крапивцов, 2.Рашківський, 4.Авраменко, 25.Мельниченко (кап), 15.Варжау, 8.Хан (27.Коваленко,89), 10.Баденко (5.Терещенко,46), 14.Гаджиєв (11.Гребенюк.46), 20.Ківінда, 17.Міндінью (16.Єршов,46), 19.Венделл (7.Жданов,62)

Запасні: 1.Макаренко, 3.Гаража, 22.Корж, 24.Бурда, 18.Плічко.

Головний тренер: Імад Ашур

Голи: Венделл (61), Раско (68, з пенальті), Ківінда (76), Гребенюк (85), Кулмалієв (90+2).

Попередження: Венделл (18), Терих (26), Баденко (33), Мельниченко (57). Рашківський (69), Раско (82), Вашкеба (89)

Гра розпочалася на зустрічних курсах, але дії дніпрян були значно гострішими. Вже у дебюті поєдинку міг відкрити рахунок Гаджиєв, котрий у боротьбі із суперником пробив метрів з десяти, але повз цілі. Наступний момент виник на 18-й хвилині – Зайченко відбив простріл Гаджиєва прямо на Венделла, після чого голкіпер господарів накрив і добивання бразильця, після чого атака спортклубівців продовжилася падіння Венделла у карному майданчику, але рефері вирішив, що порушення правил там не було, давши дніпрянину жовту картку за симуляцію. Дніпряни продовжили більше атакувати, заробили кілька поспіль стандартів біля воріт суперника, але усіх вони не увінчалися.

Господарі заробили свій дуже небезпечний штрафний прямо на лінії карного майданчику на 35-й хвилині, але Раско пробив у стінку, а після наступного штрафного вже була подача і неточний удар головою з кількох метрів. Дніпряни відповіли ударом головою Ківінди у руки голкіперу, після чого матч було перервано повітряною тривогою. Йшла 39-та хвилина зустрічі.

Після більш ніж годинної перерви команди відновили гру і одразу ж Ківінда міг відкривати рахунок після відмінного пасу Баденка, але Даніель вийшовши на побачення із Зайченком перекинув і голкіпера, і ворота.

Другий тайм розпочався фактично без перерви, при цьому наставник спортклубівців провів у цю паузу одразу потрійну заміну. Деякий час гостям довелося втратити на те, щоб налагодити зв’язки за в цілому рівної гри і на 61-й хвилині зустрічі стрімка атака правим флангом за участю Варжау і Гребенюка закінчилася ударом головою Венделла у ближню дев’ятку  – це був дев’ятий гол бразильця у поточному сезоні! Невдовзі Варжау знову організував гострий прохід правим флангом, який закінчився заблокованим ударом Жданова з близької відстані. Натомість одна з небагатьох атак господарів закінчилася падінням у карному майданчику дніпрян Раска, і ось тут арбітр вже углядив порушення правил, хоча момент мало чим відрізнявся від того, коли у цьому ж карному майданчику попередження отримав Венделл. Сам Раско з пенальті і відновив рівновагу, хоча Крапивцов ледь не дотягнувся до м’яча.

Одразу ж Гребенюк заробив перспективний штрафний удар, проте Ківінда пробив значно вище воріт. Але невдовзі Даніель все ж таки вивів дніпрян вперед – Ківінда отримав пас від Хана (атаку розпочав Крапивцов), розібрався із двома захисниками і невідпорно пробив під поперечину.

Поки господарі розбиралися що до чого Ківінда ледве не оформив дубль, замикаючи простріл Гребенюка, але тепер Зайченко відбив удар на кутовий. Дніпряни продовжують шукати щастя в атаці і після удару Жданова Гребенюк першим встигає на добивання після сейву Зайченка – 3:1 на користь СК «Дніпро-1»!

Все, що зуміли зробити у відповідь господарі – це скоротити рахунок до мінімума у компенсований арбітром час. У підсумку дніпряни здобули важливу перемогу в Житомирі і йдуть у відпустку у піднесеному настрої!