Чемпіонат юнацьких команд. 13-й тур. 

5 листопада. 12:00. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». Манеж. 

СК «Дніпро-1» – ФК «Олександрія» 4:3 (2:1)

Арбітр: Владислав Ващенко (Житомир),

Асистенти арбітра: Данило Руденко (Кременчук), Олександр Брикун (Харків).

Четвертий арбітр: Андрій Зайцев (Донецька обл.)

Спостерігач арбітражу: Олег Зубарєв (Слов’янськ)

«Дніпро-1»: 12.Крапивцов, 16.Єршов (27.Коваленко,69) , 4.Авраменко, 25.Мельниченко (кап), 18.Плічко, 14.Гаджиєв, 10.Баденко, 8.Хан (26.Громський,87), 7.Жданов (17.Міндінью, 76) 11.Гребенюк (9.Шолупець,76), 19.Венделл (21.Поліщук,69) Запасні: 1.Макаренко, 5.Ананченко, 15.Варжау, 2.Рашківський, 22.Бурда, 20.Ківінда.  Головний тренер: Імад Ашур

«Олександрія»: 1.Долгий, 8.Бойко, 2.Хованюк, 18.Гарькавенко, 29.Чубатий (кап), 20.Ващенко (73.Прокопенко,46), 5.Бредельов, 10.Радченко (11.Кайда,82), 15.Шаповалов (95.Міщенко,45), 22.Жадан (27.Матківський,46), 19.Кубенко (14.Петрик.46) Запасні: 79.Шерехора, 4.Ткачук, 3.Цевук, 91.Благодарний, 37.Черненко, 9.Камишан. Головний тренер: Віктор Біцюра

Голи: Венделл (19, 20), Хованюк (28), Жданов (53), Радченко (58), Гаджиєв (62, з пенальті), Петрик (90+4)

Попередження: Радченко (21), Жадан (26), Шаповалов (44), Петрик (51), Баденко (52), Прокопенко (60), Плічко (68), Чубатий (71), Коваленко (74).

Вилучення: Плічко (78, друга жовта картка).

В стартовому складі дніпрян було одразу кілька несподіванок. На позиції лівого захисника дебютував номінальний опорник Єршов, а на правому фланзі вийшов Плічко, котрий в основному грає на фланзі в атаці, при цьому Варжау вперше в сезоні залишився в запасі. Також на лаві для запасних розпочав гру і Ківінда, котрий поступово відновився після пошкодження, а з перших хвилин вийшов Венделл.

Матч розпочався за рівної гри. Дніпряни першими створили небезпечний момент на 7-й хвилині, коли Крапивцов і Гребенюк швидко організували контратаку після кутового суперника, вивівши на удар Хана, проте постріл Данила пройшов поруч із дальньої стійкою. На це гості відповіли розіграшом штрафного, після подачі якого Кубенко пробив головою над поперечиною.

Поступово спортклубівці стали прибирати ініціативу до своїх рук, подали кілька поспіль стандартів, а на 18-й хвилині Гребенюк завдавав удар під гострим кутом, але голкіпер відбив м’яч на кутовий, після виконання якого і було відкрито рахунок – Венделл чудово замкнув головою подачу Гаджиєва на ближню стійку. Не встигли гості оговтатись від пропущеного голу, як Венделл обікрав суперника у чужому карному майданчику і оформив дубль – 2:0 на користь «Дніпра-1»!

Дніпряни продовжили домінувати і невдовзі цілком могли довести рахунок до великого, але тепер гостей врятувала стійка воріт, коли Жданов замикав простріл з правого флангу. І одразу ж олександрійці відіграли один м’яч, коли після подачі кутового Хованюк влучно пробив головою.

За мінімальної переваги спортклубівців гра пішла більш рівної, але дніпряни продовжили діяти гостріше, створюючи перспективні моменти – удар Гаджиєва було заблоковано у карному майданчику, а черговий постріл Венделла пройшов поруч із стійкою.  Проте на 40-й хвилині самовіддана гра Крапивцова не дозволила гостям відновити рівновагу, коли голкіпер дніпрян забрав м’яч в ногах у суперника. Заключні хвилини першого тайму дніпряни провели в атаці, заробили пару стандартів, але удари Жданова і Авраменка були неточними.

На початку другого тайму команди діяли на зустрічних курсах. Спочатку вони обмінялись гострими моментами – на удар в руки Крапивцову від Ралченка, дніпряни відповіли кутовим і неточним ударом Авраменка. А на 53-й хвилині рахунок став 3:1 – Жданов відмінно замкнув простріл Гребенюка, знову довивши перевагу дніпрян до двох голів. Проте гості знову досить швидко відповіли своїм голом – Радченко влучно пробив у нижній кут метрів з 22-х.

А далі перестрілка продовжилася з пенальті, який заробив Авраменко, а з позначки спокійно пробив Гаджиєв.  Невдовзі Гаджиєв міг оформити дубль, але замикаючи передачу Хана Рамік пробив вище воріт. Чудовий момент був і у Хана, який мін забити свій гол після пасу Міндіньо.

Заключні хвилини матчу дніпрянам довелося грати у  меншості після того, як Плічко отримав другу жовту картку у грі (загалом рефері їх нароздавав 10 на дві команди).

Але і у меншості дніпряни гостро контратакували. Був момент у Міндіньо, котрий поклав захисника, але пробив неточно у ближній кут, а вже у компенсований арбітром час Поліщук і Гаджиєв не пробили з гострого кута голкіпера. Вже перед самим фінальним свистком гостям вдалося забити третій гол – Петрик в боротьбі з Єршовим  спрямував м`яч у сітку після прострілу Кайди.

У підсумку дніпряни здобули дуже важливу перемогу і за очками наздогнали лідера турніру київське «Динамо»!