Чемпіонат юнацьких команд. 15-й тур.
26 листопада. 12:00. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1».
СК «Дніпро-1» – «Чорноморець» (Одеса) 3:0 (0:0)
Арбітр: Іван Сухенко (Кременчук),
Асистенти арбітра: Олександр Буток (Суми), Марія Маринець (Житомир).
Четверта арбітриня: Вероніка Васильченко (Слов’янськ)
Спостерігач арбітражу: Костянтин Труханов (Харків)
«Дніпро-1»: 1.Макаренко, 2.Рашківський (16.Єршов,57), 4.Авраменко, 5.Терещенко, 15.Варжау, 25.Мельниченко (кап), 10.Баденко (19.Венделл.57), 8.Хан (18.Плічко,87), 14.Гаджиєв, 7.Жданов (17.Міндінью, 65), 11.Гребенюк (22.Бурда,87)
Запасні: 12.Крапивцов, 26.Зелінський, 3.Громський, 24.Корж, 27.Коваленко, 21.Поліщук, 9.Шолупець,
Головний тренер: Імад Ашур
«Чорноморець»: 1.Пірожок, 5.Марков, 4.Макзенко, 2.Дебелко, 3.Граджан, 11.Гопкало (22.Божек,80), 71.Мельник (кап), 10.Присяжнюк, 7.Пшеничнюк, 8.Ратушняк, 21.Бакаляров (20.Драч,63).
Запасні:31.Черкасов, 19.Пилипенко, 13.Кобцев, 16.Гажа 17.Євдокименко, 9.Дьомічев, 18.Захаров.
Головний тренер: Анатолій Діденко
Голи: Венделл (58), Мельниченко (79), Гаджиєв (90+1).
Попередження: Рашківський (50), Мельниченко (68).

Дніпряни з перших секунд матчу почали виправдовувати статус фаворита протистояння (команди займають протилежні позиції у турнірній таблиці), одразу захопивши ініціативу. Господарі багато пресингували і різноманітна комбінували, переводили гру з флангу на фланг, звідки постійно турбували суперника гострими прострілами, але у стартові хвилини одеситам вдалося відбитися. Двічі дніпрян підвела і неточність в завершальній фазі атак – Гребенюк пробив з близької відстані повз цілі після прострілу Гаджиєва, а Баженко не влучив у дальній кут після сольного проходу. Одразу кілька ударів у карному майданчику гостям вдалося заблокувати, а на 24-й хвилині голкіпер «Чорноморця» у двох поспіль атаках впорався з ударами Жданова і Гребенюка.

Витримавши такий шалений тиск одесити поступово трохи вирівняли гру і стали наближатися до володінь дніпрян. Перший дзвіночок був після розіграшу стандарту, коли Пшеничнюк з близької відстані пробив у руки Макаренку, а на 30-й хвилині гості взагалі зуміли забити, але з офсайду.

Вже перед самим свистком на перерву у дніпрян був ще один спалах активності, але і цього разу одеситам вдалося відбитися, блокуючи удари у власному карному майданчику.

Другий тайм дніпряни знову розпочали атаками і на 48-й хвилині Жданов з вигідної позиції пробив поруч із стійкою. У наступній атаці гострий простріл Баденка на Гребенка став здобиччю голкіпера, а на 54-й хвилині після того, як Гребенюк на лицевій лінії видряпав м’яч у захисника Мельниченко несильно пробив повз стійкі з лінії карного майданчику.

Врешті-решт дніпрянам вдалося пробити захист одеситів і зробив це кращий снайпер команди Венделл, якому для взяття воріт вистачило 30 секунд після виходу на заміну – бразилець першим був на добиванні після того, як голкіпер зреагував на простріл Гаджиєва. Це сьомий гол Венделла у поточному чемпіонаті і він вийшов на одноосібне четверте місце у сперечанні снайперів першості U-19.

Тим часом, дніпряни продовжують тиск. На 69-й хвилині Венделл був близький до дубля, але не зумів перекинути голкіпера з близької відстані, а красивий повторний удар в падінні ножицями вже прийшовся у ноги захисникам гостей. У наступному моменті вже Гребенюк потужним ударом влучає у спину Венделлу, а воротар «Чорноморця» в стрибку тягне удар Гаджиєва. Після чергових хвиль атак спортклубівців неточно б`є Гребенюк, а Мельниченко з хорошої позиції несильно пробиває у руки голкіперу. І все ж таки капітану дніпрян вдалося відзначитись голом у цьому матчі, замкнувши головою навіс Гребенюка -2:0!

На 83-й хвилині Мельниченко знову бив головою, тепер після скидання Гаджиєва, але Пірожок зумів скластися і відбити м’яч на кутовий. А вже у компенсований арбітром час остаточний рахунок у матчі встановив Гаджиєв, який скористався передачею головою від Варжау! 3:0 – переконлива перемога дніпрян, котрі повернулися у трійку лідерів чемпіонату.