Чемпіонат юнацьких команд. 14-й тур. 

«Шахтар» (Донецьк) – СК «Дніпро-1» 4:1 (2:0)

12 листопада. 12:00. Щасливе. «Арсенал-Арена». 

Арбітр: Микола Шевель (Київська область),

Асистенти арбітра: Володимир Асмаковець (Чернігів), Костянтин Ожийов (Суми).

Четвертий арбітр: Антон Андрусяк (Суми)

Спостерігач арбітражу: Олег Плужник (Харків)

«Шахтар»: 1.Барченко, 2.Дрозд, 3.Башмарін, 4.Данковський, 5.Пушкарьов (кап), 6.Лосенко (16.Яновіч,72), 7.Ющенко (23.Тоіров.59), 8.Сметана, 9.Савін (22.Глущенко,59), 10.Цуканов (18.Бундаш,78), 11.Ломага ( 21Демченко,59). Запасні: 12.Кессель, 13.Шепекета, 14.Бац, 15.Галонський, 17. Костриця, 19.Трифаненко, 20.Гармаш, Головний тренер: Олександр Алімов.

«Дніпро-1»: 12.Крапивцов, 16.Єршов (кап) (2.Рашківський,83), 4.Авраменко, 5.Терещенко, 15.Варжау, 14.Гаджиєв (26.Зелінський,59),  10.Баденко, 8.Хан, 7.Жданов (9.Шолупець,77), 11.Гребенюк (17.Міндіньо,59), 19.Венделл (20.Ківінда.59). Запасні: 1.Макаренко, 3.Ананченко, 27.Коваленко, 22.Бурда, 21.Поліщук. Головний тренер: Імад Ашур

Голи: Лосенко (11), Сметана (15, 54), Жданов (57), Цуканов (63)

Попередження: Лосенко (32), Жданов (52), Зелінський (62).

На гру проти учасника юнацької Ліги УЄФА дніпряни вийшли без свого капітана Максима Мельниченка, який до цього залишався єдиним гравцем спортклубівців у чемпіонаті, хто провів усі матчі без жодної заміни – він вже вирушив до юнацької збірної України U-19, котра починає підготовку до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи. Спортклубівці одразу взяли м’яч під свій контроль, дозволивши супернику вперше доторкнутися до м’яча тільки на завершенні другої хвилини гри. Проте гострішими на початку матчу були господарі. Спочатку Ющенко трохи не дотягнувся до прострілу з лівого флангу, а на 11-й хвилині донеччани відкрили рахунок після подачі зі штрафного – Лосенко перестрибнув усіх і спрямував м’яч головою у сітку. Незабаром рахунок став 2:0 після стрімкої комбінації господарів, яку вже ударом у порожні ворота завершував Сметана.

Дніпряни на це відповіли ударом Гаджиєва з непоганої позиції, але прямо у руки голкіперу, навісом Жданова зверху на сітку воріт суперника, потужним пострілом у ближній кут Гребенюка, на який зреагував воротар та ударом з лінії карного майданчику вище воріт від Баденка.

Далі була ще одна черга атак дніпрян, і ось вже захисник гірник блокує удар ножицями Жданова, а після прострілу того ж Жданова, м’яч рикошетом від Авраменка пройшов поруч із стійкою.

Після двох забитих м’ячів гірники свій наступний момент створили тільки на 43-й хвилині, коли після розіграшу кутового Крапивцов потягнув м’яч з під поперечини після удару Савіна.

На самому початку другого тайму відмінна нагода відзначитись голом була у Гаджиєва, котрий зумів можливість завдати удар метрів з 11-ти, але пробив він вище воріт. Натомість гірники провели різку контратаку і Сметана з близької відстані добив м’яч у сітку. Проте досить швидко дніпрян скоротили розрив у рахунку -гірники здавалося відбилися після кутового, але Жданов пробив сходу і влучив прямо між ніг голкіперу. За кілька хвилин Ківінда кинув у прорив Жданова, у якого в ногах м’яч забрав Барченко. Розвинути свій успіх дніпрянам не вдалося, а от господарі скористалися ще одним моментом і Цуканов з близької відстані переграв Крапивцова.

Не дивлячись на рахунок 1:4 дніпряни продовжили шукати щастя в атаці. На 69-й хвилині Жданов вивів на удар Міндіньо, але його удар буквально з кута воротарського майданчику заблокував захисник. Ще один момент був у Міндіньо вже ближче до завершення матчу, але тепер бразилець пробив над поперечиною.  На 90-й хвилині вже Ківінда вийшов віч на віч з голкіпером, проте переграти воротаря Даніелю не вдалося. У підсумку дніпряни поступилися у принциповому протистоянні.