Післяматчева пресконференція головного тренера ПФК «Львів» Єгіше Мелікяна:

– Сьогодні було багато емоцій з обох боків. Що викликало таку реакцію гравців та тренерів?

– Футбол – емоційний вид спорту, тому це нормально, коли є емоції. Коли емоції переходять межу до агресії, є якісь причини. Ми професіонали і розуміємо, що можуть бути емоції. Якщо їх більше, значить, хтось винен у тому, що не витримують нерви. Сьогодні винними були не «Дніпро-1» і не «Львів». Судді провокували все це. Я дивуюсь. Але судді теж не є винними. Винними є ті, хто їх не карає. Вони судять, як хочуть. Розкривають крила, і летять, у який бік хочуть. Вони псують все це. Я у шоці! Дивився повтор – це смішно. Але нехай, залишимо це, не хочу казати про це. Ці судді навіть не варті моєї уваги. Вітаю «Дніпро-1». Футболісти залишили сили на полі, боролися, взяли три очки. Не скажу, що заслужені. Вони боролися зі свого боку, ми зі свого. Емоції, я все розумію. Ніяких образ немає. Між нами все нормально. Це футбол.

– Після суперечки у підтрибунних приміщеннях руки потисли один одному. Конфлікт вичерпано?

– Тренерські штаби обох команд працювали як професіонали. Ми не брали участь у цьому, заспокоювали. Гра закінчилась – все, вже неможна. Під час гри я також є емоційним. А коли гра закінчилась – все.

– Перед грою ви казали, що збираєтесь тиснути на слабкі місця «Дніпра-1». Що це за місця, та чи вдалося на них натиснути, як планували?

– Не хотів би розкривати усі нюанси. Чемпіонат триває. Але я впевнений, що сьогодні ми тиснули на слабке місце, і наш план спрацював. Тактика працювала. Були моменти, коли пішов спад фізично, і ми сіли в оборону занадто низько. Ми не хотіли цього. Дався взнаки важкий шлях, втома. Нам було важко, але витримали.

– Наскільки легко чи важко працювати з настільки великою бразильською діаспорою?

– Так, є складнощі через різний менталітет. Треба тонкий підхід, і, слава Богу, в мене це виходить. Маю гарне взаєморозуміння і з бразильцями, і з українцями. Моя перевага у тому, що я не є ані бразильцем, ані українцем. Не приймаю нічий бік. Мені все одно – головне якість футболіста. А бразилець це буде, українець або француз, значення не має. У нас справедлива конкурентоспроможна команда.

– У минулому матчі в стартовому складі вийшли два бразильці, сьогодні – п’ятеро. Була задача поставити людей, які могли притримати м’яч та щось вигадати попереду? І Сарнавський сьогодні – це півкоманди?

– Кожний є корисним для нашої команди. Богдан – молодець, але й інші гравці були корисними. Просто коли красивий кидок, воротар рятує, це кидається у вічі. Не люблю, коли кажуть про півкоманди. Він лідер – я так назву. А що стосується кількості бразильців, то аналізуючи «Дніпро-1», обрав тих футболістів, які можуть протистояти тактиці суперника. І в нас це вийшло. Ми ламали переваги суперника та тиснули на слабкі місця.