У неділю, 23 серпня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч першого туру нового чемпіонату країни в УПЛ. На стадіоні «Дніпро-Арена» підопічні Дмитра Михайленка стануть номінальними гостями дебютанта Прем’єр -ліги петровського «Інгульця». Початок матчу о 14 годині. Нажаль, гра відбудеться за порожніх трибун. В прямому ефірі зустріч транслюватиме телеканал Футбол 1.

Футбольний клуб «Інгулець» — професійний футбольний клуб, який представляє смт Петрове Кіровоградської області. Клуб заснований у 2013 року. З сезону 2016/17 виступав у Першій лізі Чемпіонату України. До лютого 2015 року мав назву «Агрофірма П’ятихатська» і базувався в смт Володимирівка Петрівського району. У 2019 році «Інгулець» став першим клубом в історії українського футболу, який вийшов у фінал Кубка України з другого за силою дивізіону.

У минулому сезоні «Інгулець» посів третє місце у турнірній таблиці Першої ліги (17 перемог, 9 нічиїх, 4 поразки, м’ячі 47-22), здобувши путівку в елітний дивізіон. Наставника команди Сергія Лавриненка було визнано кращим тренером Першої ліги сезону 2019\20, форварда петровців Ніку Січінаву (17 голів у чемпіонаті) обрали кращим гравцем сезону в дивізіоні.

Дніпряни вже неодноразово зустрічалися з «Інгульцем», як у контрольних поєдинках, так і на офіційному рівні. У Першій лізі сезону 2018\19 років спортклубівці спочатку здобули гостьову вольову перемогу 2:1 (Піднебенной, 9 – Куліш, 69, Чичиков, 85), а у другому колі у справжньому триллері зійшлися на «Дніпро-Арені» — 3:3 (Чичиков, 50, Когут, 85, Яворський, 90+2 – Січінава, 25, Писко, 48, Мішуренко, 56). Також у минулому сезоні команди зустрілися в Петровому в рамках 1\8 фіналу Кубка України, і в цьому поєдинку перемогу відсвяткували господарі – 2:1 (Акименко,23,66 з пенальті – Куліш,41).

Головним арбітром матчу призначено харківського рефері Костянтина Труханова. Він лише одного разу працював на матчах за участю спортклубівців і у цьому поєдинку дніпряни програли 1:4 на власному полі луганській «Зорі». В цій грі арбітр показав по три жовті картки обом командам, а також призначив у ворота дніпрян пенальті, який було реалізовано.

УПЛ 2020\21. 1 тур.
23 серпня. 14.00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція :Футбол-1.
«Інгулець» (Петрово) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Костянтин Труханов (Харків)
Судді на ліні: Олександр Беркут (Суми), Юрій Федорак (Івано-Франківськ)
Четвертий арбітр: Олександр Солов’ян (Київ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Делегат УАФ: Олег Базай (Запоріжжя).

Пресслужба СК «Дніпро-1»