Кубок України. Півфінал.
СК «Дніпро-1» – «Динамо» (Київ) 1:4 (0:3)
18 квітня. 19.00. «Дніпро-Арена». 12214 глядачів. Пряма трансляція 2+2.
Арбітри: Ярослав Козик (Мукачеве), Ігор Альохін (Хмельницький), Семен Шлончак (Черкаси)
Резервний арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Суддівський наглядач: Віктор Швецов (Одеса)
Директор матчу: Михайло Каліта (Миколаїв)
Офіцер безпеки: Анатолій Шинкаренко (Дніпро)
СК «Дніпро-1»: Юрчук, Бровченко, Лопирьонок, Логінов, Польовий, Кравченко (кап.), Сніжко, Когут (Хучбаров,76), Поплавка (Мємєшев,46), Чегурко (Бєляєв,72), Супряга.
Запасні: Варцаба, Сафронов, Передистий, Бєляєв, Войцеховський.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Динамо» (Київ): Бойко (Бущан,73), Шепелев, Циганков (кап.), (Вербич,46), Ротань, Гонсалез, Бурда, Буяльський (Алібеков,81), Шабанов, Бєсєдін, Миколенко, Кендзьора
Запасні: Морозюк, Хльобас, Піваріч, Русин
Головний тренер: Олександр Хацкевич
Голи: Циганков (28, з пенальті), Шепелев (38), Бєсєдін (44), Когут (58), Вербич (66)
Попередження: Когут (31), Бровченко (86)

Стартовий склад господарів на гру з «Динамо» мало чим відрізнявся від складу, який десять днів тому вийшов проти «Металіста-1925», лише тільки Поплавка вийшов з перших хвилин замість Мємєшева. Кияни прибули до Дніпра без кількох гравців, у першу чергу лінії атаки – Мбокані і Мораєса, а також центрального півзахисника Гармаша, котрим тренери динамівців вирішили дати перепочити.

Гості, які підійшли до матчу у статусі явного фаворита, одразу взяли м’яч під свій контроль, але все, що вони створили у стартові хвилини – це один кутовий та дуже неточний удар з далеку Шабанова. Поступово дніпряни звикли до суперника і почали проводити власні атаки, у першу чергу правим флангом, але подачі Бровченка і Чегурка не склали труднощів для гостей. На 12-й хвилині кияни заробили перспективний штрафний, і після подачі Циганкова Ротань головою пробив вище воріт. Ще гаряче стало біля воріт господарів, коли Бєсєдін прийняв м’яч на груди у штрафному майданчику і з розвороту завдав удар – Юрчук з другої спроби накрив м’яч на лінії воріт.

Безумовно, відчувалося хвилювання у господарів, не все виходило, особливо в атаці. Був момент, коли господарі втікали в контратаку чотири в чотири, але не кращим чином розпорядилися м’ячем. А на 27-й хвилині після помилки на в передачі на власній половині поля Бєсєдін вискочив сам на сам із Юрчуком, і голкіперу довелося збивати форварда –пенальті, який впевнено реалізував Циганков.

Пропущений м’яч змусив господарів перейти до більш активних дій. В їх діях хзявилась деяка розкутість і ось вже Миколенко вибиває м’яч після гострого прострілу Чегурка, а Польовому не вистачило личаних сантиметрів, щоб замкнути подачу з кута поля Кравченка. Щодо динамівців, то вони дуже бережно віднеслись до реалізації власних моментів і на 38-й хвилині Шепелев увійшов в штрафний майданчик з правого флангу і пробив над Юрчуком у дальній кут – 0:2. Одразу ж господарі створили перший реально гольовий момент, але Бойко відбив на кутовий удар Когута метрів з десяти. Проте перед самою перервою Бєсєдін замкнув передачу Миколенка і рахунок став для господарів 0:3.

В другому таймі тактика команда змінилася. Динамівці заспокоїлися на досягнутому і віддали ініціативу дніпрянам, які все частіше стали турбувати суперника. І на 58-й хвилині господарі заробили штрафний – Кравченко подав, а Когут головою спрямував м’яч у сітку -1:3!

Здавалося, що з’явилася надія, але вже за 6 хвилин кияни знову збільшили перевагу до 3 голів – Вербич отримав довгий пас і вийшовши в штрафний майданчику влучно пробив під поперечину -1:4. На 78-й хвилині гості мали шанс ще збільшити свою перевагу, але Логінов підстрахував Юрчука і відбив удар Буяльського.

Але, не дивлячись на поразку, гідно трималися в матчі і заслуговують на оплески від більш ніж 12 тисяч вболівальників, які цього вечора зібрала «Дніпро-Арена». І дякуємо вам, хлопці, за цей кубковий сезон!

Прес-служба СК «Дніпро-1»