Як ми вже повідомляли, сьогодні «Дніпро-1» вийшов з відпустки та почав підготовку до наступного сезону. Збори цього літа відбудуться в Ужгороді на стадіоні «Авангард».

Як зазвичай, перші дні є втягуючими і поєднують у собі медичне обстеження з тренуваннями. Сьогодні вранці футболісти розділились на дві групи: на медогляд та на тренування. Аналізи, дослідження серця та огляд лікаря – ось зміст літньої диспансеризації, яка дає медикам та тренерам команди інформацію на початок зборів. Ну а сама зустріч після відпустки – нехай і у лікарні – нагода обмінятися останніми новинами та поцікавитися справами один одного.

Тим часом на полі Авангарду інша група гравців почала тренувальний процес. Бігова робота поєднувалась з ігровими вправами, і завдяки цьому навантаження сприймалися не так важко. Між іншим, намотали футболісти понад вісім кілометрів. Приємно відзначити те, що разом з усіма почав підготовку Руслан Бабенко, який пропустив останні матчі минулого сезону через травму.

Ввечері усі зібралися на «Авангарді» разом. Привітавши підопічних з початком роботи, головний тренер Олександр Кучер одразу акцентував їхню увагу на першій задачі у сезоні – пройти у єврокубках суперника, якого за два дні визначить жереб.

На тренуванні знову була порція бігової роботи та ще більше, ніж вранці, ігрових вправ. Завершилося заняття футбольним міжсобойчиком на третину поля.

Такий же розклад очікує на спортклубівців і завтра, а від середи команда проводитиме по два повноцінні тренування. Перший контрольний матч заплановано на 28 червня. З календарем спарингів можна ознайомитись тут.

Стосовно кадрових змін зазначимо, що розпочав роботу з командою голкіпер Роман Мисак, останнім клубом якого був вірменський «Алашкерт». Повернувся з оренди Сергій Горбунов. Також шанс проявити себе отримали лідери юнацького складу «Дніпра-1»: голкіпер Владислав Крапивцов, хавбеки Денис Жданов, Данило Хан, Рамік Гаджиєв та форвард Даніель Ківінда.

– Дуже радий знову зустрітися з партнерами після оренди, – сказав Сергій Горбунов. – Радий бачити і футболістів, і персонал, тренерів. Приступили до роботи, працюємо.

– Сподівався, що мене покличуть на збори з першою командою, – зізнався після першого дорослого робочого дня 17-річний Денис Жданов. – Тренування тут на найвищому рівні. Мене підтримали партнери, тут хороший персонал, та й взагалі тут всі гарні люди. Все подобається!

Залишили ж команду Валерій Лучкевич, Владислав Рибак, В’ячеслав Танковський, Рональд Матарріта, Габріель Гомес, Жоау Пеглоу, Хайнер. СК Дніпро-1 дякує їм усім за внесок у срібний успіх минулого сезону та бажає успіхів у подальшій кар’єрі.

Додамо, що декілька футболістів долучаться до тренувального процесу за пару днів, а гравці збірних України після закінчення матчів отримають невеличку відпустку.