СК «Дніпро-1» – «Оболонь» – 2:0 (1:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 4-й тур. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». 19 серпня. 11:00

Арбітр — Віталій Соловйов (Одеса), асистенти арбітра — Данило Руденко (Кременчук), Роман Мосійчук (Житомир). Четвертий арбітр — Андрій Зайцев (Донецька обл).

Спостерігач арбітражу — Костянтин Труханов (Харків)

СК «Дніпро-1»: Макаренко, Зелінський (Рашківський,70), Авраменко, Терещенко (Гаража, 46), Варжау, Хан (Коваленко, 57), Мельниченко – к, Баденко (Корж, 74), Жданов, Плічко (Міндіньйо, 57), Шолупець

Запасні: Сунцов, Ананченко, Громський, Єршов, Бурда, Бариляк, Пашніков

Головний тренер – Імад Ашур

«Оболонь»: Марченко, Григоренко, Прошак, Даниленко – к, Козлов (Швец, 46), Лящук, Харченко (Грабілін, 61), Корх, Кляцький (Чорний, 83), Дяченко (Гульцев, 61), Куделін (Остапець, 74)

Запасні: Сапожніков, Крамар

Головний тренер – Федір Прохоров

Голи: Баденко (3, 62)

Попередження: Харченко (7), Терещенко (39), Хан (44), Лящук (57), Шолупець (59), Прошак (80), Швец (90+3)

Після виїзної перемоги над «Минаєм» юнацький склад «Дніпра-1» на базі у Придніпровську приймав «Оболонь». Кияни у минулому турі також виграли на виїзді – 1:0 у «Чорноморця», але перед цим програли дві домашні зустрічі – «Колосу» 1:4 та «Динамо» 0:7.

Господарі весь матч провели з позиції сили. Тотальна перевага у володінні м’ячем далеко не завжди призводила до гольових моментів, але розвитку гри на користь «Дніпра-1» сприяв швидкий гол. На 3-й хвилині Хан здійснив класний прохід лівим флангом, викотив м’яч під удар Шолупцю, який не зумів пробити голкіпера, але на добиванні першим був Баденко.

«Оболонь», навіть поступаючись у рахунку, налагодити контргру не зуміла. Все, чого домоглися гості у першому таймі – момент Куделіна, який ледь не скористався неузгодженістю центрбека та голкіпера нашої команди, не влучивши парашутом. Решту ж часу кияни сиділи достатньо низько на власній половині поля, іноді граючи просто на відбій.

Коли нашим футболістам вдавалися або швидкі переведення атаки з флангу на фланг, або гострі індивідуальні дії, одразу ставало небезпечно. Так, на 32-й хвилині Жданов промчав лівим флангом, віддав у штрафний майданчик Пличку, але удар того відбив воротар. У другому таймі дуже небезпечно штрафний виконав Баденко. І врешті-решт, той же Баденко оформив дубль ефектним ударом з району лінії штрафного майданчика на 62-й хвилині.

І після цього взяття воріт картина гри не змінилася – «Дніпро-1» не випускав ініціативу. Майже безупинно вони володіли м’ячем; на лівому фланзі тероризував суперників Жданов, на правому вибличкував технікою Міндіньйо, що вийшов на заміну. Відзначимо й дебют талановитого 15-річного хавбека Коржа. На останній хвилині підкреслити перевагу господарів міг Мельниченко, але його удар головою з близькою відстані пройшов вище воріт. Рахунок хоч і не став великим, але сама перемога спортклубівців вийшла переконливою.