Металіст – СК Дніпро-1 – 3:1 (3:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 9-й тур. Ужгород. Стадіон «Авангард». 22 жовтня. 14 градусів.

Арбітр: Тарас Козак (Львівська область). Асистенти арбітра: Сергій Рущак, Андрій Касаткін (обидва – Ужгород). Четвертий арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород)

Спостерігач арбітражу: Сергій Цимбал (Житомир)

«Металіст»: Шумілов, Приходько, Вернаттус, Тепляков, Синчук, Горяінов, Цвіренко, Абрамов, Кисельов, Оріховський (Ніколашин, 46), Красніков (Бондаренко, 87)

Запасні: Ярош, Карпізін, Грищенко, Горенко, Мельник, Рустамов

Головний тренер – Олег Дейкунов

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Свистун, Березанський, Терещенко, Кононов (Щекотилін М, 71), Лебедєв (Матюшенко, 56), Чабан (Єршов, 84), Баденко (Мельниченко, 56), Гаджиєв (Леонардо, 71), Голуб, Шолупець

Запасні: Долгий, Марченко, Кілик

Головний тренер – Геннадій Щекотилін

Голи: Оріховський (7, 15), Горяінов (38), Гаджиєв (46)

Попередження: Чабан (33), Гаджиєв (48), Терещенко (60), Свистун (90+3)

За підсумкового рахунку 1:3 будь-які слова про те, що результат виявився несправедливим, виглядатимуть як недоречні відмовки. Але якщо передивитись матч, то легко можна буде помітити, що кількість створених моментів у «Дніпра-1» (особливо в другому таймі) просто зашкалювала. Утім, забити достатню для перемоги кількість голів не вдалося: декілька разів харків’ян врятував голкіпер, у деяких епізодах спортклубівці просто не влучали у ворота з декількох метрів.

Якщо другий тайм наша команда може повністю занести собі до активу, то у першій половині гри вона дуже багато дозволила супернику на контратаках. Маючи територіальну перевагу, «Дніпро-1» пропускав швидкі атаки у відповідь та припускався помилок у власному штрафному. Дуже швидко Оріховський оформив дубль (пробив під кутом повз Кінарейкіна та замкнув простріл з правого флангу), після чого нашим хлопцям було дуже важко прийти до тями. Футболісти почали квапитись, поспішати до чужих воріт та збилися на непритаманну гру. Врешті-решт, пропустили ще один м’яч після подачі зі штрафного і удару головою Горяінова.

Менше ніж за хвилину після поновлення гри дуже красивий забив Гаджиєв, що закрутив м’яч у дев’ятку. Це надихнуло команду настільки, що за найближчі 10 хвилин, вона мала забивати ще мінімум тричі. І у подальший час перевага «Дніпра-1» сумніві не викликала – здавалось, що ось-ось, і вийде дотиснути суперника. Але реалізувати численнім моменти так і не вийшло.