СК «Дніпро-1» – «Динамо» (Київ) – 1:6 (1:2)

Чемпіонат юнацьких команд. 26-й тур. Віта-Литовська. НТБ «Динамо». 26 квітня. 13:00

Арбітр — Кирило Терновий (Харків), асистенти арбітра — Олександр Брикун (Харків), Данило Руденко (Кременчук). Четвертий арбітр — Максим Скрипник (Київська область)

Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Хмельницький)

СК «Дніпро-1»: 12.Крапивцов, 5.Ананченко, 22.Сайчишин, 25.Мельниченко – к (4.Авраменко, 46), 18.Плічко (11.Халілов, 83), 10.Баденко (27.Коваленко, 13), 24.Бурда (14.Боднар, 63), 8.Хан, 21.Ківінда, 9.Шолупець, 20.Швець (3.Гордон, 83)

Запасні: 1.Макаренко, 26.Крайник, 15.Піддубний, 6.Чміль

Головний тренер – Імад Ашур

«Динамо»: 71.Суркіс, 20. Гусєв, 13.Коробов (16.Янчишин, 65), 4.Захарченко, 6.Котуха (15.Дикий, 73), 3.Балаба – к, 8.Білий (25.Коломієць, 80), 18.Саленко, 7.Кремчанін (19.Пашко, 73), 10.Маткевич (17.Калин, 73), 11.Пономаренко

Запасні: 1.Гудименко, 9.Лобко, 2.Рибак

Головний тренер – Ігор Костюк

Голи: Маткевич (3), Пономаренко (15, 56), Ківінда (23), Захарченко (68), Гусєв (72), Балаба (86)

Попередження: Плічко (52), Кремчанін (70)

Зустріч юнацьких команд “Дніпра-1” та “Динамо” було вирішено провести на базі столичного клубу, але номінальними господарями поля залишилися спортклубівці. Наша команда після низки зустрічей із суперниками з нижньої частини таблиці проходила випробування лідером чемпіонату, який водночас є найбільш результативним з-поміж усіх учасників. Задача спортклубівців ускладнювалась дискваліфікацією одразу трьох гравців: захисників Данила Гаражі, Арсенія Коваля та форварда Мирона Гребенюка. Натомість, одужав Данило Хан та отримали ігрову практику футболісти, що останнім часом увійшли до обойми першої команди. У підсумку лінія оборони «Дніпра-1» виглядала зовсім незвично: Сайчишин та Плічко на флангах, а Мельниченко з Ананченком у центрі. Нове обличчя з’явилося в центрі нападу – Олександр Швець, тоді як Ківінда та Шолупець розташувалися на флангах атаки.

Динамівцям вдалося забити швидкий гол. Якщо перший свій момент вже на 30-й секунді вони змарнували (Пономаренко не влучив у кут з лінії воротарського), то на 3-й хвилині майже з тієї ж позиції Маткевич замкнув передачу з правого флангу.

Ближче до звершення стартової десятихвилинки наша команда провела декілька непоганих атак, а кияни відповіли щільним ударом здалеку Кремчаніна. А на 15-й хвилині фактичні господарі подвоїли рахунок. Їхній кращий бомбардир Пономаренко увійшов по центру до штрафного та влучно пробив.

Поступово «Дніпро-1» став краще контролювати м’яч і достатньо швидко один гол відіграв. Бурда класною передачею вивів до штрафного Ківінду, який, увімкнувшись з лівого флангу, завдав удару повз Суркіса. А за декілька хвилин ця зв’язка спрацювала у зворотньому напрямку – Ківінда асистував від лицьової Бурді, удар якого впритул парирував голкіпер. Повернувшись таким чином до гри, наша команда до завершення тайму мала перевагу у володінні м’ячем та виглядала краще за суперника.

А от після перерви «Динамо» повернуло собі ініціативу. І знову, не використавши перший момент (Крапивцов здійснив сейв після проходу і удару Саленка), київська команда реалізувала наступний. Пономаренко жорстко і, можливо, не без порушення правил відібрав м’яч та, наблизившись до штрафного, завдав влучного удару під штангу.

На відміну від першого тайму, «Динамо» ігровою перевагою не поступилося. Зустрічаючи наших футболістів активніше, кияни не дозволяли вільно розігрувати м’яч та організовувати атаки. А свої дії вони завершували акцентовано, що й призвело до результату. Захарченко та Балаба відзначились після подач кутових, а Гусєв вдало зіграв на добиванні.

Фото – ФК “Динамо”