Розвиток клубу полягає не лише у придбанні нових гравців та здобутті очок у турнірній таблиці. Фундаментом успіхів є якісна структура, що складається з кваліфікованих фахівців. І сьогодні СК “Дніпро-1” зробив черговий крок у її підсиленні.

Гліб Платов, який працював шеф-скаутом та очільником молодіжного сектору, призначений на посаду спортивного директора нашого клубу. А новим шеф-скаутом став Гліб Корнієнко, попереднім місцем роботи якого був донецький “Шахтар”.

– Насамперед, хочу подякувати клубному керівництву за довіру, – сказав Гліб Платов. – Ми стали на шлях значних змін більше року тому – як у скаутингу, так і в молодіжному секторові. Попереду ще багато щоденної плідної праці, але якщо ми будемо так само продовжувати, то великі результати не заставлять довго чекати.

Протягом тривалого часу у «Дніпрі-1» ми збираємо провідних фахівців різних футбольних профайлів. І ми раді повідомити, що зараз до нашої команди приєднається ще один кваліфікований спеціаліст.

Гліб Корнієнко останні роки був провідним скаутом у селекційному департаменті «Шахтаря» та зробив вагомий внесок у формування нинішнього ростеру першої команди. Щойно ми дізнались, що Гліб залишив клуб, ми відразу запропонували йому очолити селекційний департамент СК “Дніпро-1”.

Для Платова нова посада не означатиме принципово нову роль. Фактично, протягом останнього часу він вже виконував функції спортивного директора. Зараз цей факт оформлений офіційно.

28-річний Гліб Корнієнко за освітою є політологом. Після досвіду роботи журналістом змінив профіль діяльності у футболі – з 2015 року працював скаутом першої команди Шахтаря; став співзасновником платформи PASS.

– Дуже щасливий приєднатися до клубу «Дніпро-1», – поділився Гліб Корнієнко. – Безсумнівно, для мене це новий виклик. Максимально амбітний проєкт, який розвивається колосальними темпами.

На мій погляд, селекційна робота у клубі вже зараз працює на якісному рівні. Наявні підтвердження – останні трансфери клубу.

Утім, докладатиму максимум зусиль, щоб скаутинг клубу відповідав найвищим стандартам. Бачу усі можливості та простір, створені в клубі для розвитку селекції «Дніпра-1» до рівня найкращих клубів Європи.

Ключове завдання тут і зараз – актуальні потреби першої команди. Це пріоритет для селекційного департаменту. Мета скаутингу — акумуляція максимальної кількості реальних варіантів для підсилення команди. І клубом вже була запланована та проведена значна підготовча робота, результат якої ви зможете побачити невдовзі.

Також важливим аспектом нашої роботи є пошук молодих футболістів зі значним потенціалом. Вирішуючи актуальні завдання, дуже важливо не забувати про майбутнє. У клубі вже на високому рівні організований скаутинг молодих футболістів задля підсилення клубного резерву.  Зі своєї сторони, докладу максимум зусиль, щоб покращити цей процес.

Наша мета – залучення до складу першої команди та U19 молодих футболістів із максимальним потенціалом розвитку.