СК «Дніпро-1» – «Полісся» – 1:1 (0:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 2-й тур. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». 5 серпня. 12:00

Арбітр — Микита Коновалов (Полтава), асистенти арбітра — Артем Голік (Запоріжжя), Олександр Брикун (Харків). Четвертий арбітр — Артем Очкуренко (Нікополь).

Спостерігач арбітражу — Олександр Кран (Харків)

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Зелінський, Гаража, Терещенко (Авраменко, 46), Варжау, Єршов (Хан, 46), Мельниченко – к, Баденко (Коваленко, 66), Поліщук (Пашніков, 25), Плічко (Міндіньйо, 62), Шолупець

Запасні: Макаренко, Рашківський, Ананченко, Бурда, Жданов, Бариляк

Головний тренер – Імад Ашур

«Полісся»: Зайченко, Мезенцев, Дашковець, Джасім, Білоконь (Максименко, 76), Раско – к, Бойчук, Грохольський (Гордеєв, 76), Марченко (Грищенко, 40), Дзень (Кулмалієв, 67), Зоренко (Корнієць, 67)

Запасні: Вашкеба, Іллющенко, Цалко, Колосюк

Головний тренер – Сергій Шищенко

Голи: Грищенко (90, пен), Міндіньйо (90+3)

Попередження: Джасім (60), Варжау (73), Грищенко (83)

Юнацька команда «Дніпра-1» стартувала у чемпіонаті на тиждень пізніше за своїх суперників через перенесення гри з «Ворсклою». Початок зустрічі був зміщений більш на пів години через повітряну тривогу.

У стартовому складі Імад Ашур випустив трьох новачків: Зелінського, Поліщука та Плічка – а у середині тайму на заміну вийшов ще один новобранець Пашніков. Господарі розпочали матч з позиції сили, мали територіальну перевагу, значно частіше атакували, але до небезпечних моментів справа тривалий час не доходила.

А от після гідропаузи (зустріч відбувалася за нещадної спеки) рахунок цілком міг бути відкритий. Шолупець опинився впритул до воріт, але не пробив голкіпера. Миттєво у відповідь могло забити «Полісся», але Зоренко метрів з восьми пробив вище воріт. Решту часу до перерви гра точилася здебільшого на зустрічних курсах.

Другий тайм знову набагато активніше розпочали спортклубівці. На 57-й хвилині їм вдалася класна атака, розпочата діагоналлю Авраменка на правий фланг. Там Шолупець та Варжау розіграли комбінацію, після чого Баденко завдавав удару метрів з 10-ти, але не влучив у площину. Той же Баденко мав ще один момент за три хвилини, коли замикав передачу тепер вже з лівого фланга – знов невлучно.

«Полісся» після перерви вперше потурбувало Крапивцова на 66-й хвилині, коли Грохольський здійснив технічний прохід з позиції правого інсайда та завдав удару – наш воротар був на місці. У відповідь «Дніпро-1» створив ще один момент – Коваленко бив з району 11-метрової позначки без перешкод, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Чим ближче до завершення гри, тим щільніше на штрафний майданчик гостей насідали спортклубівці. Після чергового стандарту Авраменко був сам перед воротами, але не проштовхнув м’яч у сітку повз голкіпера.

«Дніпро-1» продовжував атакувати, але наразився на одну з нечастих відповідей. Кулмалієв заробив пенальті, а Грищенко його реалізував. Відбулося це на 90-й хвилині, і багато хто, напевно, вже опустив би руки. Але наша команда встигла у компенсований час піти від поразки. Індивідуальною майстерністю виблиснув Міндіньйо, який технічно пробив у нижній кут. Ось так за останні декілька хвилин учасники гри з такою драматичною розв’язкою відчули увесь спектр емоцій.