Інтерв’ю головного тренера команди «Дніпро-1» U-19 Геннадія Щекотиліна після переможного матчу з «Маріуполем».

– Після двох поразок особлива цінність сьогоднішнього виграшу, напевно, полягає у психологічній площині?

– Так, з цим важко не погодитися. Тим більше, хлопці борються, віддаються, ніхто рук не опускав. Протягом тижня вони дуже бажали зіграти так, як вони це зробили особливо у першому таймі. Їм за це велика подяка. Також хочу відзначити весь тренерський штаб, який докладає багато зусиль для розвитку хлопців. І, напевно, те, як ми грали у першому таймі – те, чого ми очікуємо від кожного гравця та від команди в цілому.

– У першому таймі дуже вдало виходило пресингувати суперника, внаслідок чого здійснили багато відборів на чужій половині поля. Це було частиною плану на гру?

– Ми завжди хочемо домінувати та володіти м’ячем і прищеплюємо цю ідею нашим хлопцям. У першому таймі вони класно це робили у більшості епізодів. Тут найголовнішим є розуміння та бажання хлопців. Сьогодні воно було безмежним.

– Плюс варто відзначити непогану реалізацію…

– Так, усе в сукупності склалося сьогодні. Більшість гравців проявляли свої кращі якості. Це, вважаю, психологічний момент. Вони були заряджені, налаштовані, дуже бажали, і тому отримали це.

– У другому таймі довелося проявити і характер…

– Так, «Маріуполь» дещо перебудувався і почав створювати нам складнощі, мав багато моментів. Варто тут відзначити нашого воротаря, який зіграв вище усіляких похвал. Такі моменти теж потрібно вміти терпіти, коли не все виходить. Тому характер вийшов на перший план, хлопці витримали, і це є дуже добрим знаком для всієї команди.