Головний тренер «Дніпра-1» U-19 Геннадій Щекотилін прокоментував емоційний матч в Одесі.

– В мене розчарування немає, тому що я задоволений тим, як хлопці сьогодні проявили себе. Не дуже хочеться нарікати на поле, але воно дійсно пливло, і це внесло корективи, особливо у наші дії без м’яча: було важко пересуватися, пресингувати, і десь моментами ми віддавали ініціативу «Чорноморцю». Звичайно, при 2:0 ми отримали такі позитивні емоції… Що ж, футбол тим і цікавий, що є непередбачуваним. Для нас це теж буде уроком, що треба грати до кінця, хоча ми завжди вимагаємо цього. Сьогодні «Чорноморець» теж не заслуговував поразки, тому результат, скоріш за все, є закономірним.

– Наскільки важко дався перехід з манежу, де ви провели вже декілька тижнів, на натуральне покриття, що й у таку погоду?

– Я би не хотів казати саме про перехід, тому що сьогодні епізодами ми непогано грали. Більше вплинув стан поля. Ми в’язли, в «Чорноморець» – фактурна команда, багато подавали штрафних, кутових, і на нашу оборону був достатньо високий тиск. Пацани – молодці. Так, вони засмучені, але вони – молодці, і я пишаюся ними, що вони віддавалися і показали те, що можуть. Більше, напевно, ще не час. Треба потерпіти, поки вийдемо на вищий рівень і зможемо такі ігри доводити до логічного завершення.

– Одеське минуле ваше та багатьох хлопців плюс поразка у першому колі додавали мотивації сьогодні?

– Зрозуміло, що я все це пам’ятав, враховував, дивився, хто грає. Але у «Чорноморця» вийшли багато гравців з першої команди – мені важко судити про причини цього. У будь-якому випадку ми однаково налаштовуємося на кожну гру. Можливо, було б цікаво порівняти хід гри з першим колом, але в них зараз зовсім інший склад. І, звичайно, хлопці з першої команди роблять різницю. Вони і фізично потужніші, і майстерність їхня на іншому рівні. Але це лише плюс для нас: наприклад, Березанський та Матюшенко сьогодні зіграли проти такого форварда, як Сухоручко. Я їм сказав, що це досвід – в нього є манера гри, з якою вони, граючи на дитячому рівні, не стикалися. І такий досвід дасть їм прогрес, що є дуже важливим.