У середу, 30 вересня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть свій перший матч Кубку України сезону 2020\21 років. На стадії 1\16 фіналу підопічні Ігоря Йовічевіча зустрінуться у Горішніх Плавнях із місцевим «Гірником-Спортом». Початок зустрічі о 14 годині.

«Гірник-Спорт» було засновано ще у 1962 році, але тривалий час команда виступала тільки на регіональному рівні. Дебют у Другій лізі відбувся у сезоні 1994\95 років. Там команда виступала аж до літа 2014, поки не виграла другий дивізіон і завоювала путівку до Першої ліги, де вона й досі і виступає. Сезон 2014\15 років став кращим в історії клубу – «Гірник-Спорт» посів 3 місце в Першій лізі, зупинившись за крок від УПЛ. Наступні п’ять років команда була міцним середняком дивізіону, посідаючи міста з восьмого по 12-те. У минулому чемпіонаті «Гірник-Спорт» фінішував на 9 місці (12 перемог, 3 нічиї, 15 поразок). При цьому у минулому сезоні клуб вперше в історії вийшов до 1\8 фіналу Кубка країни, що є кращим досягненням в історії «Гірника-Спорту».

У поточному сезоні «Гірник-Спорт» стартував дуже вдало. Команда набрала сім очок у трьох матчах і зараз розташувалася на третій сходинці турнірної таблиці. Крім того, підопічні Ігоря Жабченка пройшли два кубкових раунди, спочатку подолавши опір у додатковий час з рахунком 2:1 «Олімпії» з Савінців (на 90-й хвилині матчу рахунок зрівняв колишній спортклубівець Ярослав Гоменко), а у наступному раунді «Гірник-Спорт» розгромив у Запоріжжі «Металург» 4:1.
Раніше СК «Дніпро-1» і «Гірник-Спорт» зустрічалися у трьох офіційних матчах, і в усіх перемогу здобували спортклубівці. Спочатку команди зіграли на тій же стадії Кубка України три роки тому, при цьому клуби знову представляли різні дивізіони, але тоді «Гірник-Спорт» так і грав у Першій лізі, а дніпряни дебютували у Другій – в тому матчі на «Дніпро-Арені» господарі перемогли 1:0 завдяки голу Дмитра Сули на 20-й хвилині матчу. Наступного сезону команди провели дві грі у Першій лізі і в обох спортклубівці одержували перемоги з великим рахунком: дома 6:0 (Лопирьонок,18, Кравчук,27 — автогол, Куліш,36,44, Назаренко,84, Кожушко,90+2), і у гостях 3:0 (Назаренко,15,63, Когут,36). Як бачимо, кращим снайпером у цих матчах став Олександр Назаренко, який тричі забивав «Гірнику-Спорту».
Судитиме матч бригада арбітрів на чолі з Віктором Копієвським з Кропивницього. Він вже двічі обслуговував матчі за участю СК «Дніпро-1». У минулому сезоні рефері спочатку зафіксував нічию спортклубівців у Чернігові з «Десною» (1:1), а вже у кінці чемпіонату дніпряни за його суддівством здобули вольову перемогу 3:2 у «домашньому» матчі на чужому полі над ПФК «Львів». У цих поєдинках арбітр показав шість жовтих карток дніпрянам, три – їх суперникам, а також одного вилучив з поля.

Кубок України. 1\16 фіналу.
30 вересня. 14.00. Горішні Плавні. Стадіон «Юність»
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Олександр Войтюк, Дмитро Запороженко (обидва з Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Олександр Садовий (Кременчук)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Делегат УАФ: Олександр Дігтяр (Полтава).

Пресслужба СК «Дніпро-1»