СК «Дніпро-1» – «ЛНЗ» – 0:0

Чемпіонат юнацьких команд. 6-й тур. Дніпро. НТБ СК «Дніпро-1». 2 вересня. 15:00

Арбітр — Олександр Бондар (Чернігів), асистенти арбітра — Артем Голік (Запоріжжя), Олексій Кравченко (Кропивницький). Четвертий арбітр — Людмила Тельбух (Дніпро).

Спостерігач арбітражу — Костянтин Труханов (Харків)

«Дніпро-1»: Макаренко, Зелінський, Терещенко, Гаража, Варжао, Хан (Коваленко, 74), Мельниченко, Баденко (Корж, 62), Жданов (Венделл, 74), Плічко (Міндіньйо, 46), Шолупець (Гребенюк, 62)

Запасні: Кожушко, Рашківський, Ананченко, Авраменко, Громський, Єршов, Бурда,

Тренер – Гаутам Шіль

«ЛНЗ»: Гайдай, Артеменко, Гаврильченко, Мозоль, Мазур, Волченко (Соломка, 46), Суханов, Голіченко, Луценко, Настенко (Щербак, 7, Тесля, 90), Бутко (Гриб, 46, Бєляєв, 90)

Запасні: Папст, Куць, Гладкий, Міхненко, Оріщенко, Гнатенко

Головний тренер – Олександр Кирилюк

Попередження: Гаража, Луценко (74)

Після драматичного виїзду у гості до чемпіона юнаки «Дніпра-1» вдома приймали «ЛНЗ». Черкасці у стартових турах здобули таку ж кількість очок, що й наша команда – 7. Щоправда, зіграли на один матч більше.

У порівнянні з минулим туром наша команда вдалася до деяких змін у стартовому складі. Крапивцов та Гаджиєв повернулися до розташування основної команди – їх замінили Макаренко та Плічко. У центрі захисту замість Авраменка вийшов Терещенко, а в нападі – Шолупець замість Гребенюка. Ще більше замін зробили гості, у складі яких з перших хвилин вийшли чотири тільки-но заявлених новачки та голкіпер-дебютант.

І саме Гайдай став героєм першого тайму, мінімум тричі врятувавши свою команду від, здавалось, неминучих голів. А ще в двох випадках йому допомогла стійка воріт!

Наша команда з перших хвилин взяла гру під контроль і міцно розташувалась на чужій половині поля. Здебільшого гості захищались, граючи просто на відбій. Десь ближче до середини тайму почали з’являтися моменти. Хан влучив з-за меж штрафного у штангу, а Плічко не переграв голкіпера на добиванні; Мельниченко не пробив воротаря метрів з 8-ми; Плічко, замикаючи ударом головою подачу Зелінського, струсонув каркас воріт. До цього переліку потрапили лише найгостріші епізоди, а загалом небезпечні атаки налічувались десятками. При цьому лівий фланг зі зв’язкою Зелінський – Жданов в активності перевищував протилежний край. «ЛНЗ» за тайм лише одного разу загрожував воротам Макаренка, коли заробив в контратаці штрафний. Але виконаний удар був украй невдало.

Другий тайм за сценарієм повторив перший. Близько десяти хвилин гості ще були в змозі тримати наших и гравців на відстані від своїх воріт, а потім знову пішли моменти. Атаки завершувались подачами, стандартами, ударами. Але не голами… Декілька разів рахунок міг відкрити Жданов, а Шолупець не використав чистий вихід сам на сам.

Як і до перерви, «ЛНЗ» мав свій шанс на контратаці. Знову був зароблений штрафний, з якого цього разу завдали дуже небезпечного удару – Макаренко у стрибку дотягнувся до м’яча у нижньому куті.

Час грав на гостей, які трималися, незважаючи на безперервні атаки дніпрян. На останніх хвилинах наша команда влаштувала вже справжній штурм. Кількість ударів по воротах перевищила два десятки, з яких більше половини прийшлася у площину. На 89-й хвилині дуже небезпечно зі штрафного бив Міндіньйо – знову черкасців врятував голкіпер.

В компенсований час гості вилетіли ще в одну контратаку, і Суханов опинився безпосередньо перед Макаренком. На щастя, він пробив вище воріт. А останній шанс вирвати перемогу мав Гребенюк, але з його ударом головою знову впорався Гайдай. Матч так і завершився безгольовою нічиєю, яка, звичайно, дуже засмутила господарів.