У суботу, 20 березня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч чергового туру національної Прем’єр -ліги, в якому у Чернігові зустрінуться із тамтешньою «Десною». Початок зустрічі о 17 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал Футбол 2.

Футбольний клуб «Десна» був заснований у 1960 році під назвою «Авангард», але вже наступного сезону команда отримала своє сучасне ім’я. В Радянські часи клуб в основному виступав на рівні Другої ліги, де найкращим його досягненням було друге місце сезону 1982 року, а у Кубку СРСР максимумом «Десни» став вихід до 1/8 фіналу в 1965 році.

В роки Незалежності команда довго балансувала між Першою та Другою лігами чемпіонату країни. Певний час найвищим досягненням клубу було 4 місце у Першій лізі сезону 2007/08, але невдовзі, через фінансові проблеми, клуб після сезону 2009/10 року (8 місце у Першій лізі) був знятий зі змагань ПФЛ, проте вже 9 липня 2010 року було створено нову юридичну організацію СФК (спортивно-футбольний клуб) «Десна», і ПФЛ включила колектив до складу Другої ліги, де після трьох сезонів клуб зумів виграти свою підгрупу та піднятися у класі. В сезоні 2016/17 років «Десна» посіла друге місце в чемпіонаті Першої ліги і за спортивним показником виборола право виступати наступного сезону в УПЛ, але не пройшла Атестаційну комісію, яка вирішила віддати місце в Прем’єр-лізі рівненському «Вересу». Наступного року «Десна» займає 3 місце у Першій лізі, здобувши право грати перехідні матчі із представником УПЛ, і тепер вже за підсумками двобою з кропивницькою «Зіркою» (1:1,4:0) чернігівці вперше в своїй історії здобули путівку до сильнішого дивізіону країни. В дебютному для себе чемпіонаті УПЛ «Десна» фінішувала на 8 місці, лише на одне очко відставши від полтавської «Ворскли», яка виграла турнір у другій шістці, здобувши втішний Кубок Прем’єр – ліги.

У минулому сезоні «Десна» до останнього туру боролася за медалі чемпіонату, але у підсумку посіла четверте місце (17 перемог, 5 нічиїх, 10 поразок, м’ячі 59-33), здобувши путівку до кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де чернігівці поступилися у гостях німецькому «Вольфсбургу» 0:2.
У поточному чемпіонаті чернігівці також входять до лідируючої групи команд, посідаючі четверте місце (8 перемог, 6 нічиїх, 4 поразки, м’ячі 27-18), випереджаючі нашу команду на 11 очок і чотири сходинки у турнірній таблиці.
Раніше команди провели між собою три матчі на рівні УПЛ і покищо паритет: якщо на «Дніпро-Арені» команди обмінялися перемогами, то у Чернігові один раз зіграли у нічию:
11.08.2019. «Дніпро-1» – «Десна» 0:1 (Філіппов,67)
09.11.2019. «Десна» – «Дніпро-1» 1:1 (Хльобас,48 – Шаповалов,45+2)
18.10.2020. «Дніпро-1» – «Десна» 2:0 (Назаренко,2, Довбик, 50, з пенальті).
Через дискваліфікацію у завтрашньому матчі не зіграє основний дніпровський захисник бразилець Дуглас.
Судитиме матч бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль з Харкова, яка і була головним суддею матчу першого кола між цими командами. Вона вже чотири рази працювала на матчах за участю СК «Дніпро-1», в яких спортклубівці здобули три перемоги і одного разу поступилися: «Дніпро-1» — «Динамо» 3:1, «Дніпро-1» — «Маріуполь» 2:0, «Колос» — «Дніпро-1» 4:1, «Дніпро-1» — «Десна» 2:0. У цих матчах вона показала 6 жовтих карток дніпрянам, 10 їх суперникам, і по одному футболісту вилучалося з поля. Двічі Монзуль призначала пенальті на користь дніпрян, і один раз у бік їх воріт. Усі удари було реалізовано.

УПЛ 2020/21. 19 тур.
20 березня. 17.00. Ченігів . Стадіон ім. Ю.Гагаріна.
Пряма трансляція – телеканал Футбол 2.
«Десна» (Чернігів) – «Дніпро-1»
Головний арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Судді на лінії: Марина Стрілецька (Суми), Світлана Глушко (Київська область)
Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Юрій Власенко (Київ)
Делегат УАФ: Юрій Титаренко (Київ)
Головний арбітр ВВА: Сергій Бойко (Київська область)
Асистент ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)