У понеділок, 1 листопада, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 13-го туру УПЛ, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть ужгородський «Минай». Початок зустрічі о 17 годині. В прямому ефірі поєдинок можна буде подивитися на каналі УНІАН, а також у посиланні на нашому сайті.

Футбольний клуб «Минай» представляє однойменне село Ужгородського району Закарпатської області з населенням трохи більше двох тисяч осіб. Клуб було засновано у 2015 році. В першому ж сезоні команда посіла друге місце в головному міському турнірі Ужгорода й пробилася до вищого ешелону клубів Закарпаття. На другий свій сезон, 2016 року, новобранець Вищої ліги Закарпаття виборов бронзові медалі, а наступного року «Минай» став чемпіоном області. До того ж, ще більші успіхи прийшли до команди в Кубкових обласних змаганнях, де команда двічі здобула головний трофей регіону.

В сезоні 2017/18 «Минай» дебютував на рівні аматорського чемпіонату країни, де виграв свою групу, але у плей-оф поступився запорізькому «Мотору». А вже літом 2018-го клуб отримав ліцензію Другої ліги ПФЛ. Далі закарпатці екстерном проходять два професійних дивізіони, посідаючи у них перші місця. У минулому чемпіонаті до титулу найсильнішого клубу Першої ліги «Минай» додав ще і вихід у півфінал Кубка України, де поступився київському «Динамо».

В дебютному сезоні УПЛ минайці вели боротьбу за збереження прописки в елітному дивізіоні, але в підсумку посіли останнє місце в турнірній таблиці і мали покинути УПЛ, проте зняття донецького «Олімпіку» з турніру дозволило «Минаю» залишитися у Прем’єр-лізі. У поточному сезоні «Минай» посідає 12-те місце (1 перемога, 5 нічиїх, 5 поразок, різниця м’ячів 8:14).

«Дніпро-1» і «Минай» провели між собою два офіційних матчі минулого чемпіонату, обмінявшись домашніми перемогами. Цікаво, що у цих двох матчах дніпряни отримали право на чотири пенальті:
22.11.2020. «Минай» – «Дніпро-1» 3:2 (Нурієв, 45+3, з пенальті, 90, Пиняшко,79 – Хобленко, 15 з пенальті, Коркішко, 90+7, з пенальті).
24.04.2021. «Дніпро-1» – «Минай» 3:0 (Довбик, 28, Булеца, 32, Чуже, 44, з пенальті. Довбик на 18-й хвилині не реалізував пенальті).

УПЛ 2021/22. 13 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
1 листопада. 17:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
«СК «Дніпро-1» – «Минай» (Ужгородський район)
Головний суддя: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київ), Андрій Скрипка (Кропивницький)
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Віктор Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Сергій Цимбал (Житомир)
Директор матчу: Олексій Кручер (Херсон)