УПЛ 2022/23. 27 тур.
19 травня. 14:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
Пряма трансляція – УНІАН
«Дніпро-1» – «Колос» (Ковалівка) 2:1 (0:1)
Головний суддя: Юрій Іванов (Донецька область)
Судді на лінії: Максим Чертоляс (Херсон), Андрій Скрипка (Кропивницький)
Четвертий арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
Директор матчу: Олег Кучер (Рівне)
«Дніпро-1»:1.Рибак, 29.Назаренко (44.Матарріта,46), 5.Сарапій, 39.Сваток (кап), 3.Адамюк (34.Танчик, 56), 10.Пеглоу, 23.Бланко (18.Бабенко,46), 22.Рубчинський (25.Когут,69), 8.Піхальонок, 27.Хайнер (42.Пасіч, 74), 7.Довбик.
Запасні: 93.Валеф, 12.Кінарейкін,  26.Каплієнко, 99.Гомес, 24.Лучкевич,  31.Танковський, 11.Підлепенець.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Колос»: 72.Фесюн, 29.Ємець, 15.Чорноморець, 44.Чоботенко, 35.Золотов, 14.Мілько (кап), 10.Оріховський, 17.Кравченко, 47.Мякушко (50.Болбат, 62), 8.Велетень (39.Ільїн, 62), 22.Безбородько (23.Попов,69)
Запасні: 25.Волинець, 33.Маханьков, 24.Зозуля, 90.Богданов, 48.Криворучко, 11.Ісаєнко,  7.Лисенко.
Головний тренер: Ярослав Вишняк

Голи: Мякушко (45+1), Довбик (57), Сарапій (90+4)

Попередження: Мякушко (13), Ємець (46), Мілько (76), Ільїн (78), Матарріта (83).

На матч проти «Колосу» тренерський штаб дніпрян провів у складі три перестановки у порівнянні з минулою грою проти «Минаю»: на позицію лівого захисника замість Пасіча повернувся Назаренко який відбув дискваліфікацію, а в середній лінії Рубчинський і Хайнер замінили відповідно Бабенка і Танчика.

Дніпряни очікувано активно почали гру, заробивши перший кутовий вже на 2-й хвилині, але першу спробу пробити здійснили ковалівці – Кравченко з центру поля намагався закинути м’яч за спину Рибаку, але перекинув і голкіпера, і ворота. На це спортклубівці відповіли штрафним у виконанні Довбика – трохи вище воріт. На 9-й хвилині дніпряни вперше змусили попрацювати Фесюна, котрий проводив свій перший матч в УПЛ цього сезону, коли Пеглоу під гострим кутом головою замикав навіс Піхальонка.

Гості першу гостру контратаку провели на 14-й хвилині, але Назаренко і Бланко встигли підстрахувати центральних захисників, які були у чужому карному майданчику на стандарті, і у підсумку гострота біля дніпровських воріт закінчилася тільки кутовим. Але дніпряни продовжують тиснути, і невдовзі дві хороші комбінації спортклубівців завершують неточним ударом Пеглоу, та гострим прострілом Піхальонка, який ніхто не замкнув.

На 31-й хвилині прохід Пеглоу завершився ударами у карному майданчику Піхальонка і Рубчинського, але захисники «Колосу» зуміли заблокувати постріли дніпрян, а одразу  після цього вже ковалівці мали шанс відкрити рахунок, проте Оріховський, опинившись наодинці перед Рибаком, пробив повз дальньої стійкі. Загалом гравці «Колосу» непогано зуміли налагодити контратакуючі дії і невдовзі ще один момент був у Безбородька, якого спортклубівці встигли накрити у своєму штрафному майданчику. А вже у компенсований арбітром час чергова контратака ковалівців завершилася взяттям воріт – Мякушко переграв Рибака з близької відстані – арбітри на VAR у цьому моменті офсайду не помітили. Тим не менш, ще до перерви спортклубівці мали шанс відновити рівновагу, але підступний удар Рубчинського пройшов поруч із стійкою.

У перерві Олександр Кучер провів подвійну заміну, випустивши Бабенко і Матарріту, який одразу почав вантажити м’яч у штрафний майданчик суперника, проте до ударів справа не доходила. На 53-й хвилині після чергового кутового Адамюк намагався завдати удар головою і зіштовхнувся у повітрі із Чорноморцем, наслідок чого захисник спортклубівців отримав розсічення. В результаті його замінив Танчик і одразу ж він став автором гольової передачі, скинувши головою навіс Матарріти під невідпорний удар Довбика, який забив свій 2-й гол у поточному чемпіонаті -1:1!

І одразу ж Артем міг оформити дубль, але цього разу він неточно замкнув навіс Пеглоу. Невдовзі красива комбінація дніпрян завершилася виходом на ворота Рубчинського, але удар Валентина встигли заблокувати, а Довбик добивав м’яч у сітку вже після свистка, що сигналізував про порушення правил з боку дніпровського форварда. На 66-й хвилині Танчик непогано пробивав після прострілу Матарріти, але прямо у руки Фесюну. Ще гостріше було, коли Пеглоу і Піхальонок розіграли комбінацію і після удару Олександра гостей врятувала хрестовина! А буквально у наступній атаці Фесюн спочатку врятував «Колос» після удару Пеглоу, а за хвилину голкіпер ковалівців ледве не привіз голу власні ворота, але все завершилося кутовим, після якого поруч зі стійкою пробив Сарапій. На 80-й хвилині матчу арбітр призначив вільний улар у штрафному майданчику «Колосу» на користь дніпрян за затримку часу голкіпером ковалівців, проте захисники гостей заблокували удар Піхальонка.

До останніх хвилин зустрічі спортклубівці наполегливо шукали щастя біля чужих воріт   На 90+2 хвилині на газоні у чужому карному майданчику опинився Танчик, але бригада арбітрів у цьому моменті порушення правил не побачила. І ось коли вже спливала четверта компенсована арбітром хвилина спортклубівці виконали свій восьмий кутовий у матчі, і Сарапій спрямовує м’яч у сітку після навісу Піхальонка!!!  Це вже була ПЕРЕМОГА!!!

2:1  – дніпряни виривають перемогу у «Колоса» і продовжують чемпіонську гонку!