Ліга Конференцій 2022/23. Група Е. 3 тур.
6 жовтня. 19.45 (київський час). Кошице (Словаччина). Стадіон «Кошицька футболова арена».
Пряма трансляція – МЕГОГО.
СК «Дніпро-1» – «Вадуц» (Ліхтенштейн) 2:2 (1:1)
Головний суддя: Фран Йовіч (Хорватія)
Судді на лінії: Хрвоє Радіч, Лука Пушич (Хорватія)
Четвертий арбітр: Даріо Бел (Хорватія)
«Дніпро-1»: 93. Валеф, 3. Адамюк (24. Лучкевич, 46, Танчик,50), 5.Сарапій, 39. Сваток (кап), 6. Бузанелло, 18. Бабенко, 22.Рубчинський (11.Громов,62,), 8. Піхальонок, 13. Амаш (23. Бланко, 46), 9. Гуцуляк (20. Горбунов, 46), 7. Довбик.
Запасні: 1.Рибак, 33.Юрчук, 2. Кононов, 10. Балулі, 15. Логінов, 25.Когут, 29. Назаренко.
Головний тренер: Олександр Кучер
«Вадуц»:  42.Шанде, 28.Трабер, 29.Ісик, 24.Гассер, 47. Фер (3. Гельзер, 90+2),  14.Гаїч (19,Джокіч, 73), 80.Фоссо. 23. Даріо, 10.Чичек (4. Хаслер,73 ), 9.Зуттер (5.Омеровіч,82), 27.Сасере (74,Растодер,73)
Запасні: 23.Фозер, 30. Ері,  7.Хаджи,,13.Іодіче, 21.Джамайлі, 53.Пепсі,  77.Добрес.
Головний тренер: Алессандро Маджаратті

Голи: Довбик (6), Фер (26), Гассер (47), Піхальонок (77).

Попередження: Бланко (65), Фоссо (67), Джокіч (83), Омерович (86), Сваток (90+3).

У стартовому складі дніпрян в порівнянні з грою чемпіонату проти «Львова» відбулась тільки одна зміна – замість Бланко в основі вийшов Бузанелло, який зайняв місце лівого захисника, а Амаш перейшов у середню лінію.

Зі стартовим свистком арбітра дніпряни одразу взяли мяч під свій контроль, намагаючись поступово знайти прогалини у захисті суперника. Пристрілку вже на 3-й хвилині попів Піхальонок, який потужне пробив над поперечиною метрів з 20-ти. В результаті спортклубівці зуміли забити швидкий гол: Рубчинський накрив суперника неподалік його карного майданчику, Піхальоно знайшов на лівому фланзі Бузанелло, простріл якого спокійно замкнув Довбик -1:0!

Забитий гол заспокоїв гру, яку дніпряни повністю контролювали. З іншого боку гравці «Вадуца» почали діяти більш активно. Вже після першого кутового гості створили перший небезпечний момент, але Сасере з меж воротарського майданчику пробив невдало. Далі був небезпечний і неточний удар Фера та перший влучний удар здалеку Фоссо (надійно зіграв Валеф).  У підсумку гості зуміли відновити рівновагу – Фер чітко замкнув ударом у дальній кут передачу з правого флангу.

Дніпряни одразу стрепенулися і Рубчинський з Амашем розіграли непогану комбінацію, але у підсумку все завершилося тільки кутовим. Натомість високий пресинг суперника двічі змушував Валефа грати у підкатах: спочатку за межами карного майданчику, а потім фактично у власних воротарських володіннях і у підсумку все для дніпрян обійшлося.

Останній гострий момент у першому таймі було створено на 39-й хвилині – Піхальонок вивів на удар Бузанелло, який підкручував м’яч низом, але переграти голкіпера «Вадуца» не вдалося.

У перерві тренерський штаб дніпрян провів одразу три заміни, намагаючись освіжити гру у першу чергу на правому фланзі, куди вийшли Лучкевич і Горбунов, а крім того у середина поля підсилилась Бланко. Проте одразу на початку другого тайму спортклубівці пропустили після розіграшу кутового – Гассер головою замкнув навіс з кута поля. А одразу після пропущеного голу травму отримує Лучкевич, який довго відновлювався після минулого пошкодження і тепер провів на полі ліченні хвилині.

Тим часом, «Вадуц» продовжує тиск – Валеф рятує команду після ще одної атаки суперника, відбиваючи м’яч на черговий кутовий, після якого гості заштовхали м’яч у ворота, але з порушенням правил.

Тільки к середині другого тайму спортклубівці зуміли налагодити атакуючу гру. Спочатку Танчик розіграв комбінацію із Піхальонком і вривався у карний майданчик, але йому завадили завдати удар. Невдовзі Піхальонок пробив перспективний штрафний у стінку, після чого Довбик неточно замкнув навіс з кутового від того ж Піхальонка, а Громов трохи не дотягнувся до хитрої передачі Танчика. На це гості відповіли підступним уларом під поперечину Хаслера – Валеф красиво відбив м’яч на кутовий.

В решті-решт дніпярни зрівняли рахунок: Піхальонок обігрався із Довбиком і не без допомоги рикошету переграв воротаря ударом з лінії карного майданчику – 2:2! На 81-й хвилині Піхальонок міг вивести спортклубівців вперед після пасу Бланко, але тепер воротар «Вадуца» відбив небезпечний удар Олександра ногою на кутовий. Був непоганий шанс і у Бузанелло, який пробивав з лінії карного майданчику, але знову рикошет і тільки кутовий.

До останніх секунд матчу дніпряни намагалися вирвати перемогу і вже на шостій компенсований арбітром хвилині Сарапій виграє боротьбу, а Довбик скидає м’яч Громову, який знаходиться практично на лінії воріт, але Артему не вдається завдати прицільній удар і на цьому лунає фінальний свисток – нічия 2:2.