Контрольний матч.

18 лютого. 16:00. Бєлєк (Туреччина). Стадіон «Gloria Serenity».

СК «Дніпро-1» – «Тобол» (Костанай, Казахстан) 1:0 (1:0) 

«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 11. Кравченко, 39. Сваток, 5. Нельсон, 47. Вантух, 8.Когут, 20. Ді Франко, 30. Джурасек, 29. Назаренко (16.Ківінда,82), 14. Ярмолюк, 7. Довбик.

«Тобол»: 35.Мокін (12.Бусурманов,46, 1.Непогодов,83), 22.Марочкін, 24.Каіров, 25.Малий(45.Амановіч,77), 99.Томашевіч (7.Мирошниченко,65) , 8.Тагиберген (14.Джаринбетов,72), 10.Мужиков (40.Жаксиликов,65), 18.Бріджидо (87.Тошич,46), 19.Васильєв, 29.Йовановіч, 77.Сергєєв (20. Джумашев,77).

Гол: Довбик (38, пас Кравченко)

Попередження: Тагиберген (5), Когут (20), Каіров (24), Мужиков (30), Довбик (35), Малий (73).

Вилучення: Бусурманов (81, фол останньої надії)

У заключному спарингу зимових зборів у протистоянні із чемпіоном Казахстану тренерський штаб дніпрян задіяв склад, що буде наближений до того, що 27 лютого зіграє проти «Десни» у чемпіонаті.

Перший тайм пройшов за територіальної переваги дніпрян. Спортклубівці і багато тримали м’яч, і непогано і достатньо високо зустрічали суперника, використовуючи пресинг, і демонстрували індивідуальні дії, але, доводити справу до справжніх гострих моментів вдавалося нечасто.

Ще на початку матчу був дуже хороший вихід у Назаренка, якого кидав у прорив Довбик, але удар у Олександра явно не вийшов. Запам’яталися заблокований удар Ді Франко і постріл Вантуха над поперечиною. І все ж таки дніпряни зуміли відкрити рахунок ще у першому таймі – Довбик головою по високій дузі спрямував м’яч у сітку після навісу з лівого флангу від Кравченка. Були і інші напівмоменти та хороші комбінації, але доводити їх до ударів ніяк не вдавалося.  При цьому зазначимо, що за весь перший тайм суперники взагалі не завдали жодного удару по воротах Юрчука, що тільки вказує, наскільки серйозною була ігрова перевага спортклубівців.

А от на самому початку другого тайму казахстанська команда створила небезпечний момент, але і його Мужиков не довів до удару, адже Юрчук встиг забрати м’яч у нього в ногах. Загалом гравці «Тоболу» стали краще тримати м’яч, але гострішими все одно виглядали дніпряни. Так після першого ж кутового у другому таймі в володіннях голкіпера костанайців була справжня паніка, але суперники зуміли відбитися. Здалеку бив Назаренко, але у руки воротарю, а удар Довбика  у карному майданчику в дальній кут був сильний і неточний.   На 69-й хвилині красива комбінація дніпрян завершилася ударом Джурасека з близької відстані у ближній кут, але переграти воротаря Невену не вдалося.

Тільки після цього казахстанцям вдалося по-серйозному потурбувати Юрчука, але голкіпер дніпрян впевнено забрав м’яч після удару Васильєва. Але одразу після цього могли забивати Назаренко і Джурасек, але перший пробив поруч із дев’яткою, а з ударом хорвата впорався воротар, відбивши м’яч на кутовий з під поперечини. На 81-й хвилині Назаренко зумів втекти від захисників і випередивши голкіпера завдав удар, проте м’яч пролетів поруч із стійкою, при цьому Бусурманов  врубився в Олександра, в результаті чого гравець «Дніпра-1» залишив поле за допомогою лікарів, а голкіпер «Тоболу» отримав пряму червону картку, щоправда статус контрольного матчу дозволив казахстанцям провести заміну.

А на 86-й хвилині «Тобол» міг зрівняти рахунок, але Тошич з близької відстані пробив вище воріт. Проте останню крапку у грі могли встановити дніпряни – дуже красива комбінація Довбика і Джурасека завершилася ударом останнього з вбивчої позиції, але від рук Непогодова м’яч зачепив поперечину і пішов на кутовий.

У підсумку дніпряни здобули мінімальну перемогу в останньому спарингу над чемпіоном Казахстану.