СК «Дніпро-1» – «Шахтар» – 0:2 (0:0)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. 18-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро». 29 квітня. 12:00.

Арбітр — Денис Федан (Олександрія), асистенти арбітра — Олександра Лещенко (Запоріжжя), Олеся Лапта (Харків). Четвертий арбітр — Ростислав Дубина (Дніпро).

Спостерігач арбітражу — Олександр Головков (Северодонецьк)

СК «Дніпро-1»: Рябовіл О., Синько, Кумеда, Мустафаєва, Куніна, Бєлік, Тараканова, Аслаханова (Пшенична, 57), Немець, Кузьмин, Серемчук (Іванова, 16)

Запасні: Маліборська, Пороходніченко, Логвінова, Новосельська

Головний тренер – Олена Кудзієва

«Шахтар»: Клімова, Мохнач, Кревська, Вегерич, Кравчук, Старухіна (Геник, 81), Заборовець, Семенюк (Чендей, 46), Молодюк, Головач, Викалюк (Викалюк, 90)

Запасні: Мостова, Астахова, Устінова

Головний тренер – Роман Заєв

Голи: Молодюк (66, 90)

Вже другий сезон триває суперництво жіночих команд «Дніпра-1» та «Шахтаря». У минулому чемпіонаті команди були лідерами своєї групи у першій лізі, а тепер видали вже другий класний матч у вищій. Знову гра йшла на зустрічних курсах, з обопільними гострими моментами, але, на відміну від першого кола, тепер своїми шансами краще скористалися гравчині «Шахтаря».

З перших хвилин наша команда не поступалася в активності гостям, які навесні набрали потужну ходу і закріпилися на третьому місці. Активний пресинг приносив плоди, гострі атаки «Дніпра-1» завершилися лише прострілами, які ніхто не замкнув. Небезпечно била хіба що Бєлік, але вище воріт. Неприємним моментом в дебюті стала травма нападниці Серемчук. Її швидкості потім дуже не вистачало в атаці.

«Шахтар» свій перший небезпечний момент створив в середині тайму, коли м’яч після удару Головач розминувся з дальньої стійкою. Та ж Головач загрожувала воротам за 10 хвилин, але чудово зіграла Рябовіл.

Заключний відрізок тайму гостріше грали наші дівчата. Після кутового захист гостей ледь зміг винести м’яч подалі, незабаром з небезпечної відстані не влучила у площину Мустафаєва, а удар зі штрафного Куніної взяла голкіперка.

Другий тайм розпочався з класного моменту у Тараканової, але її підвела влучність. Після цього команди діяли більш обережно, адже з кожною хвилиною ціна помилки зростала. На жаль, її припустилися спортклубівки – Молодюк відкрила рахунок прямим ударом зі штрафного.

Господарки кинулися відіграватися і мали на це шанси. Небезпечного удару завдавала Мустафаєва – виручила воротар. Вище воріт били Тараканова й Бєлік. А та ж Мустафаєва зі штрафного влучила у поперечину, після чого добивання Куніної заблокувала голкіперка! На 83-й хвилині Немець навіть зібила, але арбітри угледіли в неї невеличкий офсайд.

Останні хвилини пройшли на зустрічних курсах. У «Дніпра-1» забивати могла Тараканова, на заваді голу «Шахтаря» ставала перекладина та воротар. І врешті-решт, вже у компенсований час «Шахтар» упіймав нашу команду на контратаці після стандарту – Молодюк проштовхнула м’яч повз Рябовіл і вразила вже порожні ворота.