«Динамо» (Київ) – СК «Дніпро-1» 4:0 (1:0)

Чемпіонат U-21. 9 тур.
28 вересня. 15.00. Чапаївка. НТБ «Динамо».
Головний суддя: Ігор Пасхал (Херсон)
Судді на лінії: Олександр Дашко (Вишгород, Київська область), Максим Чос (Київ)
Четвертий арбітр: Владислав Дорош (Київ)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
«Динамо» (Київ): 31. Кучерук, 4. Кузик (7. Янаков, 80), 6. Бражко, 9. Ісаєнко (16. Сухоручко, 68), 10. Шапаренко (22. Кулаковський,82), 11. Цітаішвілі (21. Блізніченко,46), 14. Сирота, 17. Феррейра, 18. Андрієвський (8. Надольський, 46), 19. Хондак, 29. Кравченко.
Запасні: 12. Малиш, 3.Романчук,
Головний тренер: Юрій Мороз
«Дніпро-1»: 1. Зновенко, 3. Сидоренко (25. Горілий,72), 14. Зайков (кап), 44. Хижняк, 77. Ховайко (11. Соловйов, 45), 87. Сабатіні (98. Литвиненко,53), 9. Шинкаренко, 27. Сорока (21. Заєць,53), 7. Загальський, 8. Бєляєв, 23. Кузін (89,Крилов,69).
Запасні: 12. Макаровський, 4. Кулініч.
Головний тренер: Олександр Поклонський

Голи: Сирота (39), Ісаєнко (52), Блізніченко (79), Янаков (90+2)

Попередження: Бєляєв (10), Хондак (67), Зайков (75), Сухоручко (81), Заєць (83), Соловйов (84)

На матч із потенційним лідером молодіжної першості наша команда вийшла у дещо зміненому складі у порівнянні з минулими матчами. Так, центр оборони склали Зайков та Хижняк, а хвороба Кулініча зумовила появу на флангах захисту Сидоренка та Сороки. Крім того, вперше у сезоні за команду U-21 зіграв Загальський.

У господарів також один з гравців, що планувався в основному складі, був відсутній через хворобу. Мова йде про Самбрано. Але і без нього у динамівців було чимало відомих прізвищ: Шапаренко, Цітаішвілі, Сідклей, Андрієвський.

Цілком прогнозовано гра розпочалася під диктовку киян. Їхня територіальна перевага на початку гри втілилася у кутові та один небезпечний удар з лівого флангу, після якого м’яч пройшов повз дальню стійку. Майже одразу «Дніпро-1» відповів класною передачею Бєляєва на хід Кузіну, але той не зумів втекти від центрального захисника на побачення із голкіпером.

На 17-й хвилині, кияни, які продовжували атакувати, вперше влучили у площину воріт – здалеку потужно пробив Цітаішвілі, однак Зновенко в ефектному стрибку відбив удар. І зову наша команда зуміла небезпечно відповісти: Ховайко, зміщуючись зліва до центру, пройшов у штрафному майданчику п’ятьох суперників, але пробив невлучно. А за чотири хвилини контратаку «Дніпра-1» завершував Шинкаренко, удар якого з нижнього кута витягнув Кучерук.

Господарі багато володіли м’ячем, однак украй рідко їм дозволяли заходити до штрафного нашої команди. Лише удари здалеку становили загрозу воротам Зновенка, який з одним з них у виконанні Браги впорався не без труднощів через несподіваний рикошет. А ось коли спливли півгодини гри, чи не вперше Хондак виконав націлену подачу з флангу, і Ісаєнко зумів пробити головою – невлучно.

І все ж таки постійний тиск приніс господарям результат. На 39-й хвилині після подачі кутового Сирота головою у дотик переправив м’яч у дальній кут.

Другий тайм, на відміну від першого, розпочався за практично рівної гри, але спортклубів ці припустилися прикрої помилки в обороні. На 52-й хвилині захисники не зуміли вибити м’яч зі штрафного після флангової подачі, і Ісаєнко з другої спроби вразив ворота.

До честі хлопців Олександра Поклонського, вони не знітилися, а грали у непоганий футбол. На 62-й хвилині був дуже близький до голу Литвиненко, але добиваючи м’яч вже у, здавалося б, порожні ворота, влучив у захисника. А за декілька хвилин було заблоковано удар Кузіна з меж штрафного.

На жаль, усі надії гостей перекреслила позиційна помилка у захисті на 79-й хвилині. Пройшла передачу низом, і Блізніченко, що увірвався з правого флангу до центру штрафного, у дотик пробив повз Зновенка. Гол престижу міг забити наприкінці матчу Литвиненко, але його удар з гострого кута відбив Кучерук. А остаточний рахунок на останніх секундах компенсованого часу встановив Янаков, пробивши над Зновенком метрів з 13-ти.

Пресслужба СК “Дніпро-1”