«Рух» – СК «Дніпро-1» – 3:2 (1:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 5-й тур. Винники. Стадіон ім. Б. Маркевича. 26 серпня. 12:00

Арбітр — Олексій Бородавка (Житомир), асистенти арбітра — Дмитро Башкіров (Донецька область), Павло Кравчук (Львів). Четвертий арбітр — Ірина Чайка (Львівська область)

Спостерігач арбітражу — Юрій Можаровський (Львів)

«Рух»: Ванівський, Квас (Шайда, 65), Боцьків (Русяк, 81), Панченко (Турко, 80), Кітела – к, Поповський, Пастух, Холод, Герега, Столярчук, Бойко

Запасні: Бакус, Товарницький, Гришкевич, Хмельовський, Мікляш, Штокал, Музичук, Михальчук, Шандра

Головний тренер – Михайло Дячук-Ставицький

«Дніпро-1»: Крапивцов, Зелінський (Терещенко, 46), Авраменко, Гаража, Варжау, Хан, Мельниченко – к, Баденко (Єршов, 58), Гаджиєв (Міндіньйо, 58), Жданов (Венделл, 76), Гребенюк (Шолупець, 58)

Запасні: Макаренко, Громський, Коваленко, Корж, Плічко

Головний тренер – Гаутам Шиль

Голи: Квас (30), Панченко (50), Герега (68, автогол), Жданов (70), Русяк (90)

Попередження: Зелінський (13), Авраменко (79)

Юнаки «Дніпра-1» після впевненої перемоги над «Оболонню» приїхали у гості до чемпіона U-19 останніх двох сезонів. «Рух», зважаючи на омолодження основного складу, суттєво змінив і юнацьку команду. Наші ж хлопці, які мають стабільний склад, отримали точкове підсилення – зі знайомими партнерами зіграв Гаджиєв, що з літа перебуває в першій команді, а на позицію форварда вийшов новачок Гребенюк. Відзначимо і те, що діями спортклубівців з тренерської лави керував Гаутам Шиль.

Стартова чверть години залишилась за господарями, які особливо активно використовували для атак правий фланг, звідки були і стандарти, і небезпечні передачі з гри. Зокрема, на 10-й хвилині саме звідти завершували стрімку контратаку, але замкнути простріл у воротарському рухівцям не вдалося.

Згодом наша команда ніби адаптувалася до такої гри і сама почала переходити частіше на чужу половину поля. Але одразу після охолоджувальної паузи «Рух» відкрив рахунок. Знову пройшла атака правим флангом, звідки Панченко виконав простріл від лицьової лінії, і Квас його замкнув.

Завершальний відрізок першого тайму пройшов вже за переваги «Дніпра-1». Наші гравці більше володіли м’ячем, але треба визнати, що «Рух» захищався достатньо впевнено, допустивши лише декілька прострілів до власного штрафного від Жданова. Непоганий шанс зрівняти рахунок був на 39-й хвилині у Хана, але його удар з середньої відстані у стрибку потягнув голкіпер.

Другий тайм розпочався зі швидкого гола «Руха». Панченка вивели на ударну позицію у штрафному майданчику прямо по центру, і він мав час, аби спокійно пробити повз Крапивцова. Суттєво активізуватися «Дніпро-1» зумів після потрійної заміни. Нашим хлопцям вдалася хороша атака правим флангом, і Герега зрізав м’яч у власні ворота після силового прострілу Жданова. А менше ніж за дві хвилини Жданов вже сам змістився у центр, чим просто ввів у ступор захист господарів, і переграв наодинці Ванівського – 2:2!

Навіть охолоджувальна пауза не одразу вивела господарів з психологічного нокдауну. На 75-й хвилині спортклубівці цілком могли вийти вперед, але Шолупець з району лівого кута воротарського не пробив голкіпера.

Останні хвилини в атаках провів «Рух», який перейшов на гру у три захисники. Господарі влаштували справжню навалу, заробили низку стандартів, один з яких призвів до успіху. Спортклубівці після одного з них не зуміли просто винести м’яч зі штрафного, і після рикошету від нашого гравця Русяк опинився прямо перед Крапивцовим – дуель він завершив результативно.

Завершальною атакувальною акцією в матчі став кутовий «Дніпра-1», на який прийшов навіть Крапивцов, та невлучний удар здалеку Варжао. «Рух» втримав переможний результат.