У середу, 25 вересня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч третього раунду (1/16 фіналу) Кубка України. У Волочиську на стадіоні «Юність» спортклубівці зустрінуться із місцевим «Агробізнесом». Початок гри о 16 годині. Поєдинок в прямому ефірі можна буде переглянути по трансляції на нашому сайті.

«Агробізнес» — молодий і амбітний клуб, заснований віце-президентом УАФ Олегом Собуцьким у грудні 2015 року. Вже у перший рік свого існування клуб став чемпіоном Хмельницької області, здобувши у 20 матчах 19 перемог при одній нічиїй і не зазнавши у змаганні жодної поразки. Також команда взяла участь у чемпіонаті України серед аматорів і вийшла до фіналу цього турніру, в якому у додатковий час поступилася «Балканам» (Зоря) — 0:1.

У сезоні 2016/17 «Агробізнес» знову успішно виступив у аматорському чемпіонаті України: не зазнавши жодної поразки, клуб посів перше місце в групі 1 і вдруге поспіль потрапив до фіналу, де його суперником став харківський «Металіст-1925», якого волочиські футболісти розгромили 4:0.

У червні 2017 року «Агробізнес» отримав статус професіонального футбольного клубу та атестат ПФЛ з правом виступати у Другій лізі чемпіонату України, де потрапив до групи «А». 7 квітня 2018 року ФК «Агробізнес» достроково за 8 турів до завершення першості забезпечив вихід до Першої ліги, а за три тури до кінця чемпіонату в боротьбі з івано-франківським «Прикарпаттям» забезпечив собі і перше місце в групі, здобувши путівку до «золотого матчу», в якому і розігрався титул чемпіона Другої ліги. Саме в цьому поєдинку вперше і зустрілися дніпряни з «Агробізнесом», і тоді на НСК «Олімпійський» перемогу відсвяткувала команда з Волочиська – 1:0.

Вже наступного сезону СК «Дніпро-1» і «Агробізнес» разом виступали у Першій лізі, і тут спортклубівці взяли реванш у суперника, двічі перегравши опонентів: 1:0 у Волочиську (Когут,25) і 4:0 на «Дніпро-Арені» (Логінов,14, Куліш,40, Кузик,72, Когут,74). Якщо дніпряни у тому сезоні переконливо посіли перше місце і вийшли в УПЛ, то «Агробізнес» ледве втримався у дивізіоні, посівши 13 місце (3 перемоги, 10 нічиїх, 15 поразок, м’ячі 17-36) і тільки у стикових матчах перегравши запорізький МФК «Металург» (4:0,0:1).

Але у міжсезоння в команді відбулося чимало змін. У першу чергу, її очолив син легендарного для нашого міста тренера Мирона Маркевича – Остап Маркевич, а сама команда зараз є одним з лідерів поточного розіграшу Першої ліги, посідаючи перше місце за кращої різниці м’ячів у протистоянні з «Оболонню-Бровар» (7 перемог, 1 нічия, 2 поразки, м’ячі 18-8).

У поточному розіграшу Кубка України «Агробізнес», як і дніпряни, проводитиме перший матч, хоча і повинен був стартувати на один раунд раніше. Але за жеребкуванням команді з Волочиська дістався «Арсенал-Київ», який припинив існування на професійній футбольній мапі України, і, таким чином, «Агробізнес» без гри пройшов до наступного раунду.

Судитиме матч рефері ФІФА (з 2011 року) Сергій Бойко з Іванківа, що на Київщині. На іграх за участю спортклубівців досвідчений арбітр раніше не працював.

Кубок України. Третій попередній раунд (1/16 фіналу)
25 вересня. 16.00. Волочиськ. Стадіон «Юність».
«Агробізнес» (Волочиськ) – СК «Дніпро-1».
Головний суддя: Сергій Бойко (Іванків, Київська область)
Судді на лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Тарас Клименко (Київ)
Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)

Пресслужба СК «Дніпро-1»