СК «Дніпро-1» – «Ворскла» – 1:2 (0:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 28-й тур. Моршин. «Медик». 23 травня. 12:00

Арбітр — Тарас Козак (Львів), асистенти арбітра — Тарас Ніконенко (Львів), Дмитро Башкіров (Донецька область). Четвертий арбітр — Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу — Михайло Овчар (Калуш)

СК «Дніпро-1»: Макаренко, Авраменко, Ананченко (Шолупець, 66), Терещенко, Гаража, Хан, Єршов, Раско (Рустамов, 46, Ківінда, 73), Гаджиєв, Леонардо (Марченко, 66), Баденко (Цимбал, 87)

Головний тренер – Імад Ашур

«Ворскла»: Ященко, Романець (Ізотов, 63), Мельник, Корсун (Голобородько, 72), Баранов, Оденцов, Тузенко, Прус (Овсянніков, 17), Сердюк, Галас (Бугай, 72), Гармаш (Крецул, 63)

Запасні: Пругло, Крохмаль

Головний тренер – Василь Баранов

Голи: Гаража (48), Овсянніков (79, 90+3)

Попередження: Гармаш (13), Раско (18)

Після виграшу в минулому турі у «Колоса» на останніх секундах юнаки «Дніпра-1» підібралися до 5-ї сходинки на відстань однієї перемоги. І сьогодні наша команда зіграла проти ще одного безпосереднього конкурента. Завдання «Дніпра-1» ускладнила дискваліфікація одразу двох основних футболістів: центрального хавбека Мельниченка та лівого захисника Свистуна – а також хвороба Варжау, Жданова та Крапивцова.

За відсутності останнього у воротах спортклубівців дебютував 16-річний Макаренко, а його одноліток Ананченко також вперше вийшов у центрі захисту. Цікаво, що інші номінальні центрбеки Гаража та Авраменко діяли на флангах.

Перший тайм гри пройшов у щільній та нервовій боротьбі. Розуміючи важливість поєдинку, гравці обох команд, напевно що, відчували і небезпеку будь-якої помилки. У таких умовах не дивно, що цілісної гри не було, і матч проходив за великої кількості дрібних і не лише дрібних фолів.

Зі створеного до перерви можна виокремити хіба що момент Баденка на 14-й хвилині, коли Ілля отримав вкидання ауту, але не влучив по м’ячу прямо перед воротами. За чверть години на протилежному боці поля проявив себе Макаренко, який відбив удар під поперечину з лінії штрафного.

Швидкий гол після перерви (Гаража головою замкнув подачу кутового Гаджиєва) дещо змінив хід гри – вони стала більш відкритою. «Ворскла» намагалася щось змінити у матчі і за рахунок виходу свіжих футболістів перевела дії на половину поля «Дніпра-1». Щоправда, тривалий час ніякої небезпеки гості створити не могли – хіба що їм вдавалися удари із середньої дистанції, з якими не мав проблем Макаренко. Наші хлопці теж не відсиджувалися у захисті, але також не мали шансів, які прийнято відносити до стовідсоткових.

Все вирішилося в останню дсятихвилинку, на яку у полтавців залишилося більше сил. На 79-й хвилині Макаренко, вибиваючи м’яч за межами штрафного, влучив в Овсяннікова, який вразив порожні ворота. А наприкінці компенсованого часу той же Овсянніков головою замкнув подачу з правого флангу. Цікаво, що за декілька секунд до цього міг забивати Ківінда – після кутового він бив головою з тієї ж позиції, звідки забив переможний гол «Колосу», але цього разу не судилося…