СК «Дніпро-1» – ФК «Олександрія» – 1:2 (0:0).

FAVBET ЛІГА. 18 тур. 15 грудня. 17.00. «Дніпро-Арена».
Трансляція – телеканал УНІАН.
Головний суддя: Микола Балакін (Київська область)
Судді на лінії: Віталій Сухін, Олександр Павлінов (обидва з Одеси)
Четвертий арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)
Делегат УАФ: Юрій Мармач (Полтава)

«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 71. Лопирьонок, 30.Гуйе, 15. Логінов, 11. Шаповал, 4. Кравченко (кап),  77. Чичиков (19. Кобахідзе, 74), 69. Вакулко, 25. Когут (29. Назаренко, 46), 10. Булеца, 9. Куліш.
Запасні: 31. Кліщук, 8. Польовой, 21. Загальський, 97. Романюк, 91. Сабатіні
Головний тренер: Дмитро Михайленко

«Олександрія»: 31. Білик, 4. Бабогло, 5. Стецьков (9. Безбородько, 46), 6. Ковалець, 8. Довгий (44. Банада, 75), 10. Третьяков, 11. Мірошніченко, 15. Запорожан (кап) (94. Задерака), 17. Лучкевич, 27. Гречишкін, 90. Дубра.
Запасні:
79. Паньків, 16. Дришлюк, 26. Шендрік, 57. Тейшейра
Головний тренер:
Володимир Шаран

Голи: Третьяков (80, пен.), Куліш (90, пен.), Третьяков (90+3, пен.)

Попередження: Кравченко (14), Запорожан (20), Вакулко (28), Стецьков (30), Когут (35), Мірошніченко (61), Лопирьонок (70), Гуйє (87), Лучкевич (88)

Вилучення: Лопирьонок (79, друге попередження), Назаренко (90+1)

Перед останнім матчем року керманичі обох команд вдалися до мінімальних змін у стартових складах. І це незважаючи на фактори, що, здавалося б, до цього спонукали: поразку «Дніпра-1» від «Колоса» та нещодавній матч «Олександрії у Лізі Європи. У господарів дискваліфікованого Коркішка замінив Чичиков, а в олександрійців, окрім основного голкіпера Паньківа, не було Пашаєва та Безбородька. На позицію правого захисника у гостей перейшов Мірошніченко, а у напад висунувся Ковалець.

Тривалий час команди обходилися взагалі без ударів по воротах, діючи максимально уважно та обережно в обороні. Конструктивного футболу було обмаль, і момент, що виник на 22-й хвилині, був дарунком долі. Голкіпер «Олександрії» необачно віддав передачу у центр, яку перехопив Куліш. Станіслав у дотик бив по порожній рамці, але удару метрів з 20-ти не вистачило сили – Білик встиг наздогнати м’яч. Майже за 10 хвилин з небезпечної позиції майже по центру штрафний виконував Булеца, але швидкість польоту м’яча згасила стінка.

Лише після цього «Олександрія» відповіла гостро. Юрчук зіграв на виході після стандарту, але на підбиранні були суперники, і наш голкіпер ефектно витягнув удар під поперечину. Згодом небезпечно бив Ковалець – потужно, з району правого кута штрафного майданчика – Юрчук був надійним біля ближньої штанги. Але останню небезпечну атаку у першому таймі провели дніпряни. Масований наступ завершився ударом Кравченка метрів з 15-ти вище воріт.

Заміни у перерві дещо перебудували лави обох команд. Назаренко, що замінив Когута, вийшов на звичний лівий фланг, а у центр змістився Булеца. Безбородько також зайняв звичну для себе позицію у нападі «Олександрії», а на флангах захисту гостей тепер діяли Мірошніченко та Лучкевич.

У другому таймі «Дніпро-1» заволодів відчутною перевагою. Збільшуючи тиск на флангах, господарі раз по раз виконували звідти передачі до штрафного. На жаль, більшість з них не доходила до адресатів, але все це створювало значну напругу. Шанс забити мав Назаренко, який потужно бив після швидкісного рейду. А ще ледь не зрізав м’яч у власні ворота Мірошніченко, який переривав передачу Чичикова на Куліша, що міг опинитися перед порожніми воротами.

Більше, ніж півгодини атакував «Дніпро-1»… і пропустив. Після потужного удару м’яч влучив у руку Лопирьонка, що була притиснута до тіла, але арбітр Микола Балакін призначив дуже суперечливий пенальті та ще й показав друге попередження захиснику. А за 10 хвилин схожа ситуація виникнула на протилежній половині поля, і Балакін вказав на іншу позначку. Куліш впевнено реалізував пенальті.

Але це був лише початок. Арбітр за хвилину знову витягнув з кишені червону картку. Цього разу пряму – для Назаренка. Олександр, можливо, дійсно занадто різко пішов у підкат на бровці і, можливо, справді порушив правила, але чи тягнуло це на вилучення?..

Залишок компенсованого часу «Дніпро-1» змушений був догравати вдев’ятьох, але найцікавіше, що Балакін не зупинився і на цьому. Він угледів порушення правил з боку Гуйє, коли той, здавалось, вибив м’яч з-під ноги суперника. І призначив ще один пенальті! Третьяков вдруге реалізував 11-метровий.

Фінальний свисток не вгамував вир емоцій, які панували у під трибунних приміщеннях «Дніпро-Арени», але чомусь є впевненість, що офіційні особи підтвердять легітимність усіх рішень арбітра. Як це і бувало вже у більшості випадків. А зимова перерва у чемпіонаті сама собою вгамує і шлейф від останніх десяти хвилин цього матчу. Залишається чекати на весну та початок роботи VAR…

Пресслужба СК «Дніпро-1»